Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Volkswagen Tiguan verbrand plastic?

Uw auto dagelijks onderhouden is het beste wat u kunt doen. Hoewel het klassieke routineonderhoud is ontworpen om uw Volkswagen Tiguan in de loop van de tijd soepel te laten werken, kunnen sommige onverwachte storingen een grote bijdrage leveren aan uw jaarlijkse autobudget. In dit artikel gaan we kijken naar je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team dit artikel gemaakt om je te helpen als je merkt dat een verbrande plastic geur veroorzaakt door uw Volkswagen Tiguan . Om u te helpen controleren of het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen schetsen die een verbrande plastic geur op uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe de oorzaak van deze verbrande plastic geur op uw Volkswagen Tiguan lokaliseren? .

De verschillende mogelijke wortels en geurrisico’s van verbrand plastic op een Volkswagen Tiguan

Dus beginnen we onze artikelinhoud met de verschillende mogelijke wortels van verbrande plastic geur op een Volkswagen Tiguan . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nooit een goed teken. Het is duidelijk dat recente auto’s er vol mee zitten en het kan een teken zijn van een belangrijke storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorzaak van een dergelijke geur. Het doel van tandwiel- of transmissieolie is natuurlijk om de verschillende componenten van uw versnellingsbak te smeren, zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede doel als temperatuurregelaar. Niettemin zal de olie na verloop van tijd zijn efficiëntie verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en zo die verbrande plastic geur afgeeft op uw Volkswagen Tiguan. U loopt het risico uw versnellingsbak voor te dragen als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, is het met slijtage mogelijk dat uw riem, die voornamelijk van rubber is gemaakt, zal verslechteren en niet meer volledig om zijn as zal draaien. Met de wrijving die hierdoor wordt veroorzaakt, zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Volkswagen Tiguan veroorzaken.
  • Defecte slangslijtage: Deze zaak doet zich specifiek voor bij Volkswagen Tiguan die een paar jaar oud begint te worden of die lang is blijven hangen zonder te rollen. In werkelijkheid zal het opbergen van uw auto, in tegenstelling tot wat u zou denken, de plastic auto-onderdelen sneller doen verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden getroffen. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijging van de hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het mogelijk smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoiregordel.
  • Een lichaamscomponent: Minder gebruikelijk, specifiek aanwezig op Volkswagen Tiguan’s die een kleine schok hebben opgelopen. Na een aanrijding van voren of van achteren kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic auto-onderdelen van de carrosserie die mogelijk verbogen zijn, mogelijk tegen een van uw wielen wrijven en die verbrande plastic geur afgeven. Dit kan net zo goed uw banden verslijten.
Weiterlesen:
Hoe een Volkswagen Tiguan vergrendelen met een lege batterij?

Hoe te identificeren waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Volkswagen Tiguan?

En nu, om ons artikel af te maken, gaan we proberen u te helpen zoek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw Volkswagen Tiguan . Nu u de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, moeten we enkele controles uitvoeren om de sporen te verwijderen die u niet aangaan en uw probleem snel oplossen. Als uw Volkswagen Tiguan warm ruikt, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen.

  • Transmissieolie: Niets is minder ingewikkeld, open de dop van uw transmissieolie (als deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en vloeibaar genoeg is. Als je binnenin vuil ontdekt en het is donkerder, is het tijd om het te vervangen. Aarzel niet om advies in te winnen in ons artikel om erachter te komen hoe de versnellingsbakolie van een Volkswagen Tiguan moet worden ververst.
  • Accessoiregordel: Controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan mogelijk ook een fluitend geluid maken als deze in slechte staat verkeert. Aarzel niet om hem te vervangen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, vervang ze dan.
  • Carrosserie-auto-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Volkswagen Tiguan kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, controleer alle wielkasten, zodat er geen onderdeel tegenaan wrijft

    Als je meer tutorials over de Volkswagen Tiguan nodig hebt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Tiguan.

Weiterlesen:
Het indicatielampje van de veiligheidsgordel blijft op mijn Volkswagen Tiguan
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector