Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Volvo S60 verbrand plastic?

Altijd goed voor je auto zorgen is het beste wat je kunt doen. Desalniettemin wordt verondersteld dat standaard routineonderhoud ervoor zorgt dat uw Volvo S60 in de loop van de tijd soepel blijft werken, maar sommige onvoorziene storingen kunnen uw jaarlijkse budget voor motorvoertuigen flink verhogen. Vandaag gaan we ons concentreren op je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team deze inhoudspagina gemaakt om je te helpen bij het identificeren een verbrande plastic geur afkomstig van uw Volvo S60 . Om u te helpen controleren of het niets ergs is, zullen we eerst de verschillende dingen beschrijven die een verbrande plastic geur op uw motorvoertuig kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe vind je de oorzaak van deze verbrande plastic geur op je Volvo S60? .

De verschillende mogelijke oorzaken en risico’s van geur van verbrand plastic op een Volvo S60

Dus beginnen we onze artikelinhoud met de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur op een Volvo S60 . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber bijna nooit een goed teken. In feite zitten moderne voertuigen er vol mee en kan dit een teken zijn van een kritieke storing. Hieronder zullen we de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur bekijken:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorsprong van een dergelijke geur. In feite is de functie van tandwiel- of transmissieolie het smeren van de verschillende componenten van uw versnellingsbak zodat alle tandwielen en rondsels niet kapot gaan, het heeft ook een tweede functie als temperatuurregelaar. Desalniettemin zal de olie op de lange termijn zijn doeltreffendheid verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en ook niet de temperatuur regelen, waardoor de olie oververhit raakt en zo die verbrande plastic geur afgeeft op uw Volvo S60. U loopt het risico uw versnellingsbak voor te dragen als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Desalniettemin zeldzamer, het is met slijtage mogelijk dat uw riem, die voornamelijk van rubber is gemaakt, zal verslechteren en niet langer volledig om zijn as zal draaien. Met de wrijving die hierdoor wordt opgewekt, zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Volvo S60 veroorzaken.
  • Defecte slangslijtage: Deze zaak doet zich vooral voor bij de Volvo S60 die een paar jaar oud begint te worden of die lang is blijven stilstaan. In werkelijkheid zal het opbergen van uw voertuig, in tegenstelling tot wat u zou denken, de plastic auto-onderdelen sneller doen verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden getroffen. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijging van de hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoiregordel.
  • Een lichaamscomponent: Minder algemeen, vooral aanwezig op Volvo S60’s die een kleine schok hebben doorstaan. Na een aanrijding van voor of achter kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic auto-onderdelen van de carrosserie die mogelijk verbogen zijn, tegen een van uw wielen wrijven en die verbrande plastic geur afgeven. Dit kan net zo goed uw banden verslijten.
Weiterlesen:
Prijs schokdemper vervangen voor Volvo S60?

Hoe kom je erachter waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Volvo S60?

En nu, om onze inhoudspagina af te maken, gaan we proberen u te helpen zoek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw Volvo S60 . Nu u de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, hoeven we alleen maar wat controles uit te voeren om de sporen te verwijderen die u niet aangaan en uw probleem snel op te lossen. Als uw Volvo S60 warm ruikt, denk dan niet twee keer na om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open de dop van uw transmissieolie (als deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en vloeibaar genoeg is. Als je binnenin puin ontdekt en het is donkerder, is het tijd om het te veranderen. Denk niet twee keer na om onze inhoudspagina te raadplegen voor meer informatie hoe de versnellingsbakolie van een Volvo S60 te verversen.
  • Accessoiregordel: controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid produceren als het in slechte staat is. Denk niet twee keer na om het te veranderen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, vervang ze dan.
  • Carrosserie-auto-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Volvo S60 kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, controleer alle wielkasten, waar geen onderdeel tegenaan wrijft

    Mocht u nog vragen hebben over de Volvo S60, aarzel dan niet om onze Volvo S60 categorie te raadplegen.

Weiterlesen:
Hoe de katalysator Volvo S60 schoonmaken?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector