Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Volvo S90 verbrand plastic?

Dagelijks uw auto in de gaten houden is het beste wat u kunt doen. Hoewel conventioneel onderhoud is ontworpen om uw Volvo S90 na verloop van tijd soepel te laten werken, kunnen sommige onvoorziene pechgevallen een grote bijdrage leveren aan uw jaarlijkse autobudget. Vandaag gaan we kijken naar je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing.Daarom heeft ons team deze inhoudspagina gemaakt om je te helpen als je merkt een verbrande plastic geur veroorzaakt door uw Volvo S90 . Om u te helpen controleren of het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen schetsen die een verbrande plastic geur op uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe vind je de oorsprong van deze verbrande plastic geur op je Volvo S90? .

De verschillende mogelijke wortels en geurrisico’s van verbrand plastic op een Volvo S90

Dus beginnen we ons artikel met de verschillende mogelijke wortels van verbrande plastic geur op een Volvo S90 . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber bijna nooit een goed signaal. Inderdaad, recente auto’s zitten er vol mee en het kan een teken zijn van een grote storing. Hieronder zullen we de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur bespreken:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke bron van een dergelijke geur. De functie van tandwiel- of transmissieolie is namelijk het smeren van de verschillende componenten van je versnellingsbak zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede functie als temperatuurregelaar. Desalniettemin zal de olie na verloop van tijd zijn doeltreffendheid verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en zo die verbrande plastic geur afgeeft op uw Volvo S90. U loopt het risico uw versnellingsbak voor te dragen als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, is het met slijtage mogelijk dat uw riem, die voornamelijk van rubber is gemaakt, zal verslechteren en niet langer volledig om zijn as zal draaien. Met de wrijving die hierdoor ontstaat, zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Volvo S90 veroorzaken.
  • Defecte slangslijtage: Deze omstandigheid doet zich vooral voor bij de Volvo S90 die een paar jaar oud begint te worden of die lang is blijven stilstaan. Als u uw auto opbergt in tegenstelling tot wat u misschien zou denken, zullen de plastic auto-onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden getroffen. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijging van de hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoiregordel.
  • Een lichaamscomponent: Minder basic, vooral aanwezig op Volvo S90’s die een kleine schok hebben doorstaan. Na een aanrijding van voren of van achteren kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic auto-onderdelen van de carrosserie die mogelijk zijn verbogen, tegen een van uw wielen schuren en die verbrande plastic geur afgeven. Dit kan ook uw banden voorslijten.
Weiterlesen:
Bandensensor Volvo S90 resetten?

Hoe kom je erachter waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Volvo S90?

En nu, om onze inhoudspagina af te maken, gaan we proberen u te helpen zoek de bron van de geur van verbrand plastic op uw Volvo S90 . Nu u de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, zullen we nog wat controles moeten uitvoeren om de sporen te verwijderen die u niet aangaan en uw probleem snel op te lossen. Als uw Volvo S90 warm ruikt, denk dan niet twee keer na om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken.

  • Transmissieolie: Niets is minder ingewikkeld, open uw transmissieoliedop (wanneer deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur is en voldoende vloeibaar is. Als je vuil binnenin ziet en het is donkerder, dan is het tijd om het te vervangen. Denk niet twee keer na om advies in te winnen op onze inhoudspagina om erachter te komen hoe u de versnellingsbakolie van een Volvo S90 kunt verversen.
  • Accessoiregordel: controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid maken als deze in slechte staat verkeert. Denk niet twee keer na om het te vervangen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit de omstandigheid is, verander ze dan.
  • Carrosserie-auto-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Volvo S90 kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, controleer alle wielkasten, waar geen enkel onderdeel tegenaan wrijft

    Als je meer tutorials over de Volvo S90 wilt, ga dan naar onze Volvo S90-categorie.

Weiterlesen:
Injectieprobleem Volvo S90, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector