Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn volvo v40 verbrand plastic?

Uw auto regelmatig onderhouden is het beste wat u kunt doen. Desalniettemin is het klassieke routineonderhoud ontworpen om uw volvo v40 in de loop van de tijd soepel te laten werken, maar sommige onvoorziene storingen kunnen uw jaarlijkse budget voor motorvoertuigen flink verhogen. In dit artikel gaan we ons concentreren op je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team dit artikel geschreven om je te helpen in het geval dat je identificeert een geur van verbrand plastic uit uw volvo v40 . Om u te helpen controleren of het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen beschrijven die een verbrande plastic geur op uw motorvoertuig kunnen genereren, en vervolgens, in een tweede stap, hoe vind je de bron van deze geur van verbrand plastic op je volvo v40? .

De verschillende mogelijke bronnen en risico’s van geur van verbrand plastic op een volvo v40

Dus beginnen we ons artikel met de verschillende mogelijke bronnen van geur van verbrand plastic op een volvo v40 . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nooit een goed signaal. Moderne voertuigen staan ​​er inderdaad vol mee en het kan een teken zijn van een grote storing. Hieronder zullen we de verschillende mogelijke oorzaken van de geur van verbrand plastic bekijken:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorsprong van een dergelijke geur. Het doel van tandwiel- of transmissieolie is inderdaad om de verschillende elementen van uw versnellingsbak te smeren zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede doel als temperatuurregelaar. Na verloop van tijd zal de olie echter zijn efficiëntie verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en die geur van verbrand plastic op uw volvo v40 vrijkomt. U loopt het risico uw versnellingsbak te slijten als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Desalniettemin, zeldzamer, is het mogelijk dat bij slijtage uw riem, die specifiek van rubber is gemaakt, zal afzakken en niet meer volledig om zijn as draait. Met de wrijving die hierdoor ontstaat zal het plastic opwarmen en uitbranden, door deze reactie ontstaat er een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van je volvo v40.
  • Defecte slangslijtage: Dit geval doet zich vooral voor bij volvo v40 die een paar jaar oud beginnen te worden of die lang zijn gebleven zonder te rollen. In werkelijkheid zal het opslaan van uw auto in tegenstelling tot wat u zou denken, ertoe leiden dat de plastic auto-onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden getroffen. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijgende warmte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoireriem.
  • Een lichaamscomponent: Minder basaal, vooral aanwezig op volvo v40’s die een kleine schok hebben gehad. Na een voor- of achteraanrijding kunnen wielkasten, bumpers of andere kunststof carrosseriedelen die mogelijk verbogen zijn, tegen een van uw wielen wrijven en die geur van verbrand plastic afgeven. Dit kan net zo goed uw banden eerder verslijten.
Weiterlesen:
Start Stop uitschakelen op volvo v40

Hoe herken je waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een volvo v40?

En nu, om ons artikel af te maken, gaan we proberen u te helpen zoek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw volvo v40 . Nu je de verschillende mogelijke oorsprong van deze geur kent, hoeven we alleen maar wat controles uit te voeren om de sporen te verwijderen die je niet aangaan en je probleem snel op te lossen. Als uw volvo v40 warm ruikt, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open de dop van uw transmissieolie (als deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en vloeibaar genoeg is. Als je binnenin vuil ontdekt en het is donkerder, is het tijd om het te vervangen. Denk niet twee keer na om advies in te winnen in ons artikel om erachter te komen hoe de versnellingsbakolie van een volvo v40 moet worden ververst.
  • Accessoiregordel: controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid produceren als deze in slechte staat verkeert. Denk niet twee keer na om het te vervangen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, verander ze dan.
  • Carrosserie-auto-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw volvo v40 kan veroorzaken, een lichaamsdeel, controleer alle wielkasten, waar geen enkel onderdeel tegen schuurt

    Kijk voor meer tips over de volvo v40 in de categorie volvo v40.

Weiterlesen:
Hoe klap je de voorstoel neer op een volvo v40?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector