Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Volvo V50 verbrand plastic?

Altijd je auto in de gaten houden is het beste wat je kunt doen. Hoewel klassiek routineonderhoud uw Volvo V50 in de loop van de tijd soepel moet houden, kunnen sommige onvoorziene storingen uw jaarlijkse autobudget flink opdrijven. In dit artikel gaan we ons concentreren op je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team dit artikel gemaakt om je te helpen in het geval dat je merkt een geur van verbrand plastic afkomstig van uw Volvo V50 . Om u te helpen controleren of het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen beschrijven die een verbrande plastic geur in uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe vindt u de oorsprong van deze geur van verbrand plastic op uw Volvo V50? .

De verschillende mogelijke wortels en risico’s van geur van verbrand plastic op een Volvo V50

Dus we beginnen onze inhoud met de verschillende mogelijke wortels van verbrande plastic geur op een Volvo V50 . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nooit een goede indicator. Sterker nog, moderne voertuigen staan ​​er vol mee en het kan een teken zijn van een grote storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van de geur van verbrand plastic:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke bron van een dergelijke geur. In feite is de werking van tandwiel- of transmissieolie om de verschillende componenten van uw versnellingsbak te smeren zodat alle tandwielen en rondsels niet worden beschadigd, het heeft ook een tweede actie als temperatuurregelaar. Op de lange termijn zal de olie echter zijn prestaties verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en die geur van verbrand plastic op uw Volvo V50 wordt afgegeven. U loopt het risico uw versnellingsbak te slijten als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, kan het door slijtage mogelijk zijn dat uw riem, die voornamelijk van rubber is gemaakt, verslechtert en niet meer volledig om zijn as draait. Met de wrijving die dit veroorzaakt zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Volvo V50 veroorzaken.
  • Defecte slangslijtage: Dit geval doet zich specifiek voor bij Volvo V50 die een paar jaar oud beginnen te worden of die lang zijn gebleven zonder te rollen. In werkelijkheid zal het opslaan van uw voertuig in tegenstelling tot wat u zou denken, ertoe leiden dat de plastic auto-onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden getroffen. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijgende warmte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoireriem.
  • Een lichaamscomponent: Minder algemeen, specifiek aanwezig op Volvo V50’s die een kleine schok hebben gehad. Na een voor- of achteraanrijding kunnen wielkasten, bumpers of andere kunststof carrosseriedelen die mogelijk verbogen zijn, tegen een van uw wielen wrijven en die geur van verbrand plastic afgeven. Dit kan net zo goed uw banden eerder verslijten.
Weiterlesen:
Wanneer moet u het roetfilter op de Volvo V50 vervangen?

Hoe kom je erachter waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Volvo V50?

En nu, om ons artikel af te maken, gaan we proberen u te helpen zoek de bron van de geur van verbrand plastic op uw Volvo V50 . Nu je de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, hoeven we alleen maar wat controles uit te voeren om de sporen te verwijderen die je niet aangaan en je probleem snel op te lossen. Als uw Volvo V50 warm ruikt, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open de dop van uw transmissieolie (als deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en vloeibaar genoeg is. Als u vuil binnenin ontdekt en het is donkerder, is het tijd om het te vervangen. Denk niet twee keer na om advies in te winnen in ons artikel voor meer informatie over het verversen van de versnellingsbakolie van een Volvo V50.
  • Accessoiregordel: controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid produceren als deze in slechte staat verkeert. Denk niet twee keer na om het te vervangen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, verander ze dan.
  • Carrosserie-auto-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Volvo V50 kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, controleer alle wielkasten, waar geen onderdeel tegenaan wrijft

    Kijk voor meer tips over de Volvo V50 in de categorie Volvo V50.

Weiterlesen:
Hoe Volvo V50 openen met een lege batterij?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector