Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Volvo V60 verbrand plastic?

Altijd goed voor je auto zorgen is het beste wat je kunt doen. Desalniettemin wordt verondersteld dat klassieke routineonderhoud uw Volvo V60 in de loop van de tijd soepel laat werken, maar sommige onvoorziene storingen kunnen uw jaarlijkse budget voor motorvoertuigen flink verhogen. In dit artikel gaan we het hebben over je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team deze inhoudspagina geschreven om je te helpen als je merkt dat een verbrande plastic geur veroorzaakt door uw Volvo V60 . Om u te helpen verifiëren dat het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen beschrijven die een verbrande plastic geur op uw motorvoertuig kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe lokaliseer je de bron van deze verbrande plastic geur op je Volvo V60? .

De verschillende mogelijke bronnen en risico’s van geur van verbrand plastic op een Volvo V60

Dus beginnen we onze artikelinhoud met de verschillende mogelijke bronnen van verbrande plastic geur op een Volvo V60 . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nooit een goed teken. Inderdaad, recente auto’s zitten er vol mee en het kan een teken zijn van een aanzienlijke storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorzaak van een dergelijke geur. Inderdaad, de werking van tandwiel- of transmissieolie is om de verschillende elementen van uw versnellingsbak te smeren zodat alle tandwielen en rondsels niet kapot gaan, het heeft ook een tweede werking als temperatuurregelaar. Naarmate de tijd verstrijkt, zal de olie echter zijn doeltreffendheid verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en zo die verbrande plastic geur afgeeft op uw Volvo V60. U loopt het risico uw versnellingsbak voor te dragen als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Desalniettemin zeldzamer, het is met slijtage mogelijk dat uw riem, die speciaal van rubber is gemaakt, zal verslechteren en niet meer volledig om zijn as zal draaien. Met de wrijving die hierdoor wordt opgewekt, zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Volvo V60 veroorzaken.
  • Defecte slangslijtage: Deze omstandigheid doet zich vooral voor bij de Volvo V60 die een paar jaar oud begint te worden of die lang is blijven stilstaan. Als u uw auto opbergt in tegenstelling tot wat u misschien zou denken, zullen de plastic auto-onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die last hebben van dit fenomeen. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijging van de hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het mogelijk smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoiregordel.
  • Een lichaamscomponent: Minder gebruikelijk, vooral aanwezig op Volvo V60’s die een kleine schok hebben doorgemaakt. Na een aanrijding van voren of van achteren kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic auto-onderdelen van de carrosserie die mogelijk verbogen zijn, mogelijk tegen een van uw wielen wrijven en die verbrande plastic geur afgeven. Dit kan ook uw banden voorslijten.
Weiterlesen:
Hoe de kilometerteller op de Volvo V60 te resetten

Hoe kom je erachter waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Volvo V60?

En nu, om onze inhoudspagina af te maken, gaan we proberen u te helpen zoek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw Volvo V60 . Nu u de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, moeten we enkele controles uitvoeren om de sporen te verwijderen die u niet aangaan en uw probleem snel oplossen. Als uw Volvo V60 warm ruikt, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken.

  • Transmissieolie: Niets is minder ingewikkeld, open de dop van uw transmissieolie (als deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en vloeibaar genoeg is. Als je binnenin puin ziet en het is donkerder, dan is het tijd om het te vervangen. Aarzel niet om advies in te winnen op onze inhoudspagina voor meer informatie over het verversen van de versnellingsbakolie van een Volvo V60.
  • Accessoiregordel: Controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan mogelijk ook een fluitend geluid produceren als deze in slechte staat verkeert. Aarzel niet om deze te wijzigen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, vervang ze dan.
  • Carrosserie-auto-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Volvo V60 kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, verifieer alle wielkasten, waar geen enkel onderdeel tegen wrijft

    Als je meer tutorials over de Volvo V60 wilt, ga dan naar onze Volvo V60-categorie.

Weiterlesen:
Hoe pas je de mistlichten op de Volvo V60 aan?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector