Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Volvo Xc40 verbrand plastic?

Regelmatig voor uw auto zorgen is het beste wat u kunt doen. Hoewel conventioneel routineonderhoud wordt verondersteld om ervoor te zorgen dat uw Volvo Xc40 in de loop van de tijd soepel blijft werken, kunnen sommige onverwachte storingen een grote bijdrage leveren aan uw jaarlijkse autobudget. In dit artikel gaan we ons concentreren op je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team dit artikel gemaakt om je te helpen als je merkt een geur van verbrand plastic afkomstig van uw Volvo Xc40 . Om u te helpen controleren of het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen beschrijven die een verbrande plastic geur in uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe ontdek je de oorzaak van deze geur van verbrand plastic op je Volvo Xc40? .

De verschillende mogelijke wortels en risico’s van geur van verbrand plastic op een Volvo Xc40

Dus beginnen we ons artikel met de verschillende mogelijke wortels van verbrand plastic geur op een Volvo Xc40 . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nauwelijks een goed teken. Het is duidelijk dat recente auto’s er vol mee zitten en het kan een teken zijn van een grote storing. Hieronder zullen we de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur bekijken:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorsprong van een dergelijke geur. Het doel van tandwiel- of transmissieolie is natuurlijk om de verschillende componenten van uw versnellingsbak te smeren zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede doel als temperatuurregelaar. Op de lange termijn zal de olie echter zijn efficiëntie verliezen en zal het de onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en dus die verbrande plastic geur op uw Volvo Xc40 afgeeft. U loopt het risico uw versnellingsbak te slijten als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Hoewel zeldzamer, is het mogelijk dat door slijtage uw riem, die voornamelijk van rubber is gemaakt, verslechtert en niet langer volledig om zijn as draait. Met de wrijving die hierdoor ontstaat zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber veroorzaken in het motorblok van uw Volvo Xc40.
  • Defecte slangslijtage: Dit geval doet zich vooral voor bij Volvo Xc40 die een paar jaar oud beginnen te worden of die lang zijn gebleven zonder te rollen. Als u uw auto opbergt in tegenstelling tot wat u zou verwachten, zullen de plastic onderdelen zelfs sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden beïnvloed. Het rubber zal beetje bij beetje desintegreren en met de stijgende hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoireriem.
  • Een lichaamscomponent: Minder algemeen, vooral aanwezig op Volvo Xc40’s die een kleine schok hebben gehad. Na een aanrijding van voren of van achteren kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic carrosseriedelen die mogelijk verbogen zijn, tegen een van uw wielen wrijven en die geur van verbrand plastic afgeven. Dit kan ook leiden tot slijtage van uw banden.
Weiterlesen:
Hoe de koplampen van de Volvo Xc40 afstellen?

Hoe herken je waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Volvo Xc40?

En nu, om ons artikel af te maken, gaan we proberen u te helpen ontdek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw Volvo Xc40 . Nu je de verschillende mogelijke oorsprong van deze geur kent, moeten we wat controles uitvoeren om de sporen te verwijderen die je niet aangaan en je probleem snel op te lossen. Als uw Volvo Xc40 warm ruikt, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open de dop van uw transmissieolie (als deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en vloeibaar genoeg is. Als je binnenin vuil ontdekt en het is donkerder, is het tijd om het te vervangen. Aarzel niet om advies in te winnen in ons artikel om erachter te komen hoe de versnellingsbakolie van een Volvo Xc40 moet worden ververst.
  • Accessoiregordel: controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid maken als deze in slechte staat verkeert. Aarzel niet om deze te wijzigen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, verander ze dan.
  • Carrosseriedelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Volvo Xc40 kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, controleer alle wielkasten, waar geen onderdeel tegenaan schuurt

    Als je meer tutorials over de Volvo Xc40 wilt, ga dan naar onze Volvo Xc40-categorie.

Weiterlesen:
De airco in mijn Volvo Xc40 is niet meer koud
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector