Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn volvo xc70 verbrand plastic?

Permanent voor uw auto zorgen is het beste wat u kunt doen. Desalniettemin wordt verondersteld dat conventioneel onderhoud uw volvo xc70 in de loop van de tijd soepel laat werken, maar sommige onvoorziene storingen kunnen uw jaarlijkse autobudget flink opdrijven. In dit artikel gaan we het hebben over je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing. Daarom heeft ons team dit artikel gemaakt om je te helpen als je het merkt een geur van verbrand plastic veroorzaakt door uw volvo xc70 . Om u te helpen verifiëren dat het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen belichten die een verbrande plastic geur in uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe ontdek je de bron van deze geur van verbrand plastic op je volvo xc70? .

De verschillende mogelijke wortels en risico’s van geur van verbrand plastic op een volvo xc70

Dus beginnen we ons artikel met de verschillende mogelijke wortels van verbrand plastic ruiken op een volvo xc70 . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber nooit een goed signaal. Het is duidelijk dat recente voertuigen er vol mee zitten en het kan een teken zijn van een grote storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van de geur van verbrand plastic:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorsprong van een dergelijke geur. Het is duidelijk dat de functie van tandwiel- of transmissieolie is om de verschillende elementen van uw versnellingsbak te smeren zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede functie als temperatuurregelaar. Na verloop van tijd zal de olie echter zijn efficiëntie verliezen en de onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en dus die geur van verbrand plastic op uw volvo xc70 afgeeft. U loopt het risico uw versnellingsbak te slijten als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Desalniettemin, zeldzamer, is het mogelijk dat door slijtage uw riem, die voornamelijk van rubber is, verslechtert en niet meer volledig om zijn as draait. Met de wrijving die dit zal veroorzaken zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber veroorzaken in het motorblok van je volvo xc70.
  • Defecte slangslijtage: Dit geval doet zich specifiek voor bij volvo xc70 die een paar jaar oud beginnen te worden of die lang zijn gebleven zonder te rollen. Als u uw voertuig op een andere manier opbergt dan u misschien denkt, zullen de plastic onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die door dit fenomeen worden beïnvloed. Het rubber zal beetje bij beetje desintegreren en met de stijgende hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoireriem.
  • Een lichaamscomponent: Minder algemeen, specifiek aanwezig op volvo xc70’s die een kleine schok hebben gehad. Na een voor- of achteraanrijding kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic carrosseriedelen die mogelijk verbogen zijn, tegen een van uw wielen wrijven en die geur van verbrand plastic afgeven. Dit kan ook leiden tot slijtage van uw banden.
Weiterlesen:
Seat vast volvo xc70 in positie

Hoe kom je erachter waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een volvo xc70?

En nu, om ons artikel af te maken, gaan we proberen u te helpen ontdek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw volvo xc70 . Nu je de verschillende mogelijke wortels van deze geur kent, hoeven we alleen maar wat controles uit te voeren om de sporen te verwijderen die je niet aangaan en je probleem snel op te lossen. Als uw volvo xc70 warm ruikt, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen.

  • Transmissieolie: Niets is eenvoudiger, open de dop van uw transmissieolie (wanneer deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en voldoende vloeibaar is. Als je binnenin puin ontdekt en het is donkerder, dan is het tijd om het te vervangen. Aarzel niet om advies in te winnen in ons artikel om erachter te komen hoe u de versnellingsbakolie van een volvo xc70 kunt verversen.
  • Accessoiregordel: controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan ook een fluitend geluid maken als het in slechte staat is. Aarzel niet om deze te wijzigen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit het geval is, verander ze dan.
  • Carrosseriedelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw volvo xc70 kan veroorzaken, een lichaamsdeel, controleer alle wielkasten waar geen enkel onderdeel tegenaan schuurt

    Bekijk de categorie volvo xc70 voor meer tips over de volvo xc70.

Weiterlesen:
Brandstofmeterlampje blijft branden op mijn volvo xc70, wat te doen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector