Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Waarom ruikt mijn Volvo XC90 verbrand plastic?

Regelmatig uw auto in de gaten houden is het beste wat u kunt doen. Niettemin wordt verondersteld dat een conventioneel routineonderhoud uw Volvo XC90 na verloop van tijd soepel moet laten werken, maar sommige onverwachte defecten kunnen uw jaarlijkse autobudget aanzienlijk verhogen. In dit artikel gaan we het hebben over je reukvermogen en de aanwijzingen die het je kan geven over een mogelijke storing.Daarom heeft ons team deze inhoudspagina gemaakt om je te helpen als je merkt een verbrande plastic geur veroorzaakt door uw Volvo XC90 . Om u te helpen controleren of het niets ernstigs is, zullen we eerst de verschillende dingen beschrijven die een verbrande plastic geur in uw auto kunnen veroorzaken, en vervolgens, in een tweede stap, hoe vind je de oorzaak van deze verbrande plastic geur op je Volvo XC90? .

De verschillende mogelijke bronnen en risico’s van geur van verbrand plastic op een Volvo XC90

Dus we beginnen onze inhoud met de verschillende mogelijke bronnen van verbrande plastic geur op een Volvo XC90 . Over het algemeen is het opmerken van een geur van plastic of rubber bijna nooit een goed signaal. Moderne auto’s zitten er zelfs vol mee en het kan een teken zijn van een belangrijke storing. Hieronder zullen we het hebben over de verschillende mogelijke oorzaken van verbrande plastic geur:

  • Transmissieolie: Dit is de belangrijkste mogelijke oorzaak van een dergelijke geur. In feite is het doel van tandwiel- of transmissieolie om de verschillende elementen van uw tandwielkast te smeren zodat alle tandwielen en rondsels niet beschadigd raken, het heeft ook een tweede doel als temperatuurregelaar. Na verloop van tijd zal de olie echter zijn efficiëntie verliezen en de auto-onderdelen niet smeren en ook de temperatuur niet regelen, waardoor de olie oververhit raakt en zo die verbrande plastic geur afgeeft op uw Volvo XC90. U loopt het risico uw versnellingsbak voor te dragen als u er niet voor zorgt.
  • De accessoiregordel: Desalniettemin zeldzamer, met slijtage is het mogelijk dat uw riem, die speciaal van rubber is gemaakt, zal verslechteren en niet meer volledig om zijn as zal draaien. Met de wrijving die hierdoor wordt opgewekt, zal het plastic opwarmen en uitbranden, deze reactie zal een sterke geur van verbrand plastic of rubber in het motorblok van uw Volvo XC90 genereren.
  • Defecte slangslijtage: Deze omstandigheid doet zich specifiek voor bij de Volvo XC90 die een paar jaar oud begint te worden of die lang is blijven stilstaan. Als u uw auto opbergt in tegenstelling tot wat u zou denken, zullen de plastic auto-onderdelen sneller verslijten. Slangen zijn de eersten die aan dit fenomeen lijden. Het rubber zal beetje bij beetje uiteenvallen en met de stijging van de hitte van de vloeistof die erin circuleert, kan het mogelijk smelten. Het risico van dit probleem is het breken van de accessoiregordel.
  • Een lichaamscomponent: Minder gebruikelijk, specifiek aanwezig op Volvo XC90’s die een kleine schok hebben opgelopen. Na een aanrijding van voor of achter kunnen wielkasten, bumpers of andere plastic auto-onderdelen van de carrosserie die mogelijk zijn verbogen, mogelijk tegen een van uw wielen schuren en die verbrande plastic geur afgeven. Dit kan net zo goed uw banden verslijten.
Weiterlesen:
Volvo XC90 die alleen accelereert

Hoe weet u waar de geur van brandend plastic vandaan komt op een Volvo XC90?

En nu, om onze inhoudspagina af te maken, gaan we proberen u te helpen zoek de oorsprong van de geur van verbrand plastic op uw Volvo XC90 . Nu je de verschillende mogelijke oorzaken van deze geur kent, zullen we alleen wat controles moeten uitvoeren om de sporen die je niet aangaan te verwijderen en je probleem snel op te lossen. Als uw Volvo XC90 warm ruikt, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken.

  • Transmissieolie: Niets is minder ingewikkeld, open de dop van uw transmissieolie (als deze koud is) en controleer of uw olie roodachtig van kleur en vloeibaar genoeg is. Als je binnenin vuil ontdekt en het is donkerder, is het tijd om het te vervangen. Aarzel niet om onze inhoudspagina te raadplegen om te zien hoe de versnellingsbakolie van een Volvo XC90 moet worden ververst.
  • Accessoiregordel: Controleer visueel of uw accessoiregordel niet in slechte staat is, het kan mogelijk ook een fluitend geluid maken als deze in slechte staat verkeert. Aarzel niet om hem te vervangen.
  • Slangen: voor slangen moet u al uw slangen visueel controleren om te zien of ze gerafeld of gesmolten zijn. Als dit de omstandigheid is, verander ze dan.
  • Carrosserie-auto-onderdelen: Last but not least, het laatste element dat de geur van plastic of verbrand rubber op uw Volvo XC90 kan veroorzaken, een carrosserieonderdeel, controleer alle wielkasten, waar geen enkel onderdeel tegenaan wrijft

    Als je meer handleidingen over de Volvo XC90 nodig hebt, ga dan naar onze Volvo XC90-categorie.

Weiterlesen:
Hoe de luchtmassameter op de Volvo XC90 reinigen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector