Automakeover.nl

Garage
3 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem op de Mazda CX 30 vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meesten van ons een groot budget, maar hieraan moet u het onderhoud van uw motorvoertuig toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog zijn. Het is zo voor de hand liggend om jezelf af te vragen wanneer het de beste tijd is om deze reparaties uit te voeren en ze niet «voor niets» te doen. Vandaag gaan we je beschrijven wanneer moet u de distributieriem van uw Mazda CX 30 vervangen? Daarvoor gaan we om te beginnen ontdekken waarom het nodig is om dit onderhoudswerk te doen. wanneer u de distributieriem van uw Mazda CX 30 moet doen , dan gaan we je snel uitleggen hoe deze vervanging wordt gedaan, en, eindelijk, hoeveel het kost om de distributieriem van een Mazda CX 30 te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Mazda CX 30 vervangen?

Zoals we u in de inleiding vertelden, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Mazda CX 30 een aanzienlijk budget, dus we komen erachter dat u voorzichtig bent om het te doen en om u de waarde van deze reparatie te laten bepalen, dus we zullen snel beschrijven waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

Het doel van de distributieriem van uw Mazda CX 30

De timing van een Mazda CX 30 speelt een cruciale rol in de goede werking van uw motor. In feite zal het de missie hebben om: synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Mazda CX 30 is dat deze intern in de motor zit. En dus is het, in tegenstelling tot een accessoireriem, onmogelijk om de staat ervan visueel te controleren. Je zou dus kunnen denken dat deze riem maar een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn aanzienlijk. Als de timing van uw Mazda CX 30 kapot gaat, zult u ongetwijfeld de motor van deze moeten vervangen. In feite zullen de zuigers de kleppen raken en deze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is daarom fundamenteel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Remvloeistof lekkage Mazda CX 30

Wanneer de distributieriem van zijn Mazda CX 30 doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer maak je de distributieriem van een Mazda CX 30? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we hierboven vermeldden, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe verder we in de tijd komen, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en normaal gesproken, hoe recenter uw Mazda CX 30 is, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Mazda CX 30 voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt behalen voordat u de timing uitvoert . Meestal hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Mazda CX 30 vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Mazda CX 30 een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk om toegang te krijgen en alleen de meest ervaren amateur-monteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen deze procedure kunnen overwegen, we zullen echter snel de verschillende stappen beschrijven die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Zet de Mazda CX 30 op standaards, en afhankelijk van je motor moet je eventueel een wiel verwijderen. Haal de timing versnellingsbakken eruit

  .

 • Om dit te bereiken, moet u de distributiekit kopen zodat alle motorcomponenten op de juiste positie blijven, in elk ander geval zal uw motor kapot gaan. Haal de andere elementen eruit waar je last van hebt (demperpoelie bijvoorbeeld).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Mazda CX 30 door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de specificaties van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motorunit effectief draait.
Weiterlesen:
Het touchscreen van de Mazda CX 30 werkt niet

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als je de distributieriem van je Mazda CX 30 wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet bij de monteur van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , afhankelijk van de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Kijk voor meer tips over de Mazda CX 30 in de categorie Mazda CX 30.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector