Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem op Volkswagen Touran 2 vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meesten van ons een groot budget, niettemin moet u hier het onderhoud van uw auto aan toevoegen en voor sommige onderhoudshandelingen kan de rekening behoorlijk hoog zijn. Het is dan ook logisch om je af te vragen wanneer het juiste moment is om deze reparaties uit te voeren en niet “voor niets” te doen. Op deze pagina gaan we je beschrijven: wanneer de distributieriem van uw Volkswagen Touran 2 vervangen? Daarvoor gaan we allereerst ontdekken waarom het essentieel is om deze daad van onderhoud te bereiken, dan, wanneer de distributieriem van uw Volkswagen Touran 2 doen? , dan gaan we je vrij snel uitleggen hoe deze verandering tot stand komt, en tot slot, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volkswagen Touran 2 te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volkswagen Touran 2 vervangen?

Zoals we u in de inleiding hebben uitgelegd, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Volkswagen Touran 2 een belangrijk budget, dus we ontdekken dat u terughoudend bent om het te doen en om u het voordeel van deze reparatie te laten ontdekken, dus we zullen vrij snel beschrijven waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

De distributieriemfunctie van uw Volkswagen Touran 2

De timing van een Volkswagen Touran 2 heeft een essentieel doel bij het soepel laten lopen van uw motor. In feite zal het de missie hebben om: synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motorunit effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, des te meer wordt er om uw riem gevraagd wanneer u de motor start.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volkswagen Touran 2 is dat deze zich in de motoreenheid bevindt. En dus is het, in tegenstelling tot een accessoireriem, moeilijk om de staat ervan visueel te controleren. Je zou dus kunnen veronderstellen dat deze riem maar een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd verwisselt, zijn aanzienlijk. Als de timing van uw Volkswagen Touran 2 kapot gaat, moet u zeker de motor van deze vervangen. In feite zullen de zuigers de kleppen raken en deze vernietigen, en ook de nokkenas zal breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is daarom fundamenteel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Hoe stel je de mistlampen van Volkswagen Touran af?

Wanneer de distributieriem van zijn Volkswagen Touran 2 doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volkswagen Touran 2 produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we hierboven hebben uitgelegd, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe verder we in de tijd komen, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en normaal gesproken, hoe recenter uw Volkswagen Touran 2 zal zijn, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, bekijk het onderhoudsboekje van uw Volkswagen Touran 2 voor de exacte levensduur en maximale kilometerstand die u kunt behalen voordat u de timing doet . Tandriemen hebben gemiddeld een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volkswagen Touran 2 vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volkswagen Touran 2 een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg lastig om toegang te krijgen en alleen de meest deskundige amateur-monteurs en de meest uitgeruste met gereedschappen zullen de mogelijkheid hebben om over dit proces na te denken, we zullen zelfs zo vrij snel de verschillende stappen samenvatten die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Zet de Volkswagen Touran 2 op standaards, en op basis van je motorblok moet je misschien een wiel verwijderen. Verwijder de distributie versnellingsbakken

  .

 • Om dit te bereiken, moet u de distributiekit kopen zodat alle onderdelen van de motoreenheid in de juiste positie blijven, anders zal uw motoreenheid breken. Verwijder de andere elementen die u storen (bijvoorbeeld demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Volkswagen Touran 2 door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de informatie van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motorunit effectief werkt.
Weiterlesen:
Kofferbak vastgelopen op Volkswagen Touran 2, wat kan ik doen?

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Volkswagen Touran 2 wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het bij de garage van het merk of in een autocentrum als Feu Vert doet, de prijs behoorlijk kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motorblok. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Voor meer tips over de Volkswagen Touran 2, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Touran 2.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector