Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem van de Volvo Xc40 vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meesten van ons een groot budget, maar hieraan moet u het onderhoud van uw motorvoertuig toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog zijn. Het ligt dan ook voor de hand om je af te vragen wanneer het meest gelukkige moment is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Op deze pagina gaan we het je uitleggen wanneer de distributieriem van uw Volvo Xc40 vervangen? Daarvoor gaan we eerst ontdekken waarom het belangrijk is om deze onderhoudswerkzaamheden te realiseren, wanneer de distributieriem van uw Volvo Xc40 doen? , dan gaan we u vrij snel beschrijven hoe deze verandering tot stand komt en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volvo Xc40 te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volvo Xc40 vervangen?

Zoals we u in de inleiding hebben geïnformeerd, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Volvo Xc40 een enorm budget, dus we begrijpen dat u voorzichtig bent om het te doen en om u de waarde van deze reparatie te laten begrijpen, dus we zullen vrij snel uitleggen waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

De distributieriemfunctie van uw Volvo Xc40

De timing van een Volvo Xc40 heeft een essentiële functie bij het soepel laten lopen van uw motor. In werkelijkheid zal het de missie hebben om: synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor goed werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volvo Xc40 is dat deze intern in de motor zit. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoireriem, moeilijk om de staat ervan visueel te controleren. Je zou dus kunnen veronderstellen dat deze riem slechts een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn groot. Als de timing van uw Volvo Xc40 kapot gaat, zult u zeker de motor van deze moeten vervangen. In werkelijkheid zullen de zuigers de kleppen raken en deze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is daarom primordiaal om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Hoe een Volvo Xc40 starten?

Wanneer de distributieriem van zijn Volvo Xc40 doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volvo Xc40 produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we hierboven hebben uitgelegd, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe verder we in de tijd komen, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Volvo Xc40 is, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Niettemin, kijk in het onderhoudsboekje van uw Volvo Xc40 voor de exacte levensduur en maximale kilometerstand die u kunt behalen voordat u de timing doet . Tandriemen hebben gemiddeld een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volvo Xc40 vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volvo Xc40 een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg lastig om toegang te krijgen en alleen de meest ervaren amateur-monteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen in staat zijn om over dit proces na te denken. We zullen niettemin vrij snel de verschillende stappen uitleggen die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Volvo Xc40 op standaards, en op basis van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Verwijder de distributie versnellingsbakken

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributiekit kopen zodat alle motorelementen in de juiste positie blijven, in elk ander geval zal uw motor kapot gaan. Verwijder de andere elementen die u storen (bijvoorbeeld demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Volvo Xc40 door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem volgens de specificaties van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motoreenheid goed werkt.
Weiterlesen:
Hoe een Volvo Xc40 te slepen?

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Volvo Xc40 wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Als je meer tutorials over de Volvo Xc40 wilt, ga dan naar onze Volvo Xc40-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector