Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem van een Volkswagen Jetta vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meeste mensen een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je motorvoertuig toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het is dan ook logisch om u af te vragen wanneer de meest gelukkige tijd is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Vandaag gaan we het je uitleggen wanneer moet u de distributieriem van uw Volkswagen Jetta vervangen? Daarvoor gaan we om te beginnen ontdekken waarom het belangrijk is om deze onderhoudshandeling te bereiken, wanneer u de distributieriem van uw Volkswagen Jetta moet doen , dan gaan we u snel laten zien hoe deze wijziging wordt doorgevoerd en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volkswagen Jetta te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volkswagen Jetta vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben verteld, betekent het vervangen van een distributieriem op een Volkswagen Jetta een enorm budget, dus we komen erachter dat u dit niet graag doet en dat u het voordeel van deze oplossing kunt achterhalen, dus we zullen snel uitleggen waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

De werking van de distributieriem van uw Volkswagen Jetta

De timing van een Volkswagen Jetta heeft een belangrijk doel bij het soepel laten lopen van uw motor. Het zal inderdaad de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volkswagen Jetta is dat deze intern in de motor zit. En daardoor is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, onhaalbaar om de toestand ervan visueel te controleren. Dus je zou kunnen denken dat deze riem slechts een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd verandert, zijn enorm. Mocht de timing van uw Volkswagen Jetta kapot gaan, dan zult u ongetwijfeld de motor van deze moeten vervangen. Inderdaad, de zuigers zullen de kleppen raken en ze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de uitkomsten zijn. Het is dus essentieel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Knipperlicht probleem Volkswagen Jetta, wat te doen?

Wanneer de distributieriem van zijn Volkswagen Jetta doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volkswagen Jetta produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we eerder hebben beschreven, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Volkswagen Jetta zal zijn, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Volkswagen Jetta voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt afleggen voordat u de timing uitvoert . Meestal hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volkswagen Jetta vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volkswagen Jetta een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te verwisselen. Helaas is het erg moeilijk toegankelijk en alleen de meest deskundige amateurmonteurs en de meest uitgeruste met tools zullen dit proces kunnen overwegen, we zullen echter snel de verschillende stappen beschrijven die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te veranderen:

 • Plaats de Volkswagen Jetta op standaards, en op basis van je motor moet je misschien een wiel verwijderen. Haal de tandwielkasten eruit

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributiekit kopen zodat alle motorelementen in de juiste positie blijven, in elk ander geval zal uw motor kapot gaan. Verwijder de andere componenten die u storen (bijvoorbeeld een demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Volkswagen Jetta door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de gegevens van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motorunit effectief draait.
Weiterlesen:
Waar vind ik een zekering voor de airbag op Volkswagen Jetta?

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als je de distributieriem van je Volkswagen Jetta wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , op basis van de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, spanrollen en waterpomp bevatten.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Jetta wilt, ga dan naar onze Volkswagen Jetta-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector