Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem van een Volkswagen Multivan vervangen?

Het kopen van een auto is voor veel mensen een groot budget, maar hierbij komt nog het onderhoud van uw motorvoertuig bij en voor sommige onderhoudshandelingen kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het is zo logisch om je af te vragen wanneer het juiste moment is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Op deze pagina gaan we het je uitleggen wanneer de distributieriem van uw Volkswagen Multivan vervangen? Daarvoor gaan we eerst ontdekken waarom het nodig is om dit onderhoudsproces uit te voeren, dan, wanneer de distributieriem van uw Volkswagen Multivan doen? , dan gaan we u vrij snel demonstreren hoe deze vervanging wordt gedaan, en, eindelijk, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volkswagen Multivan te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volkswagen Multivan vervangen?

Zoals we u in de inleiding vertelden, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Volkswagen Multivan een aanzienlijk budget, dus we ontdekken dat u voorzichtig bent om het te doen en om u het belang van deze reparatie te laten ontdekken, dus we zullen vrij snel uitleggen waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

De distributieriemactie van uw Volkswagen Multivan

De timing van een Volkswagen Multivan is van essentieel belang voor het soepel laten lopen van uw motor. Het zal duidelijk de missie hebben om: synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motorunit effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, des te meer wordt er om uw riem gevraagd wanneer u de motor start.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volkswagen Multivan is dat deze zich in de motoreenheid bevindt. En bijgevolg is het, in tegenstelling tot een accessoireriem, moeilijk om de staat ervan visueel te verifiëren. Je zou dus kunnen denken dat deze riem slechts een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn groot. Als de timing van uw Volkswagen Multivan kapot gaat, zult u zeker de motor van deze moeten vervangen. Het is duidelijk dat de zuigers de kleppen zullen raken en deze vernietigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is bijgevolg: fundamenteel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Hoe een vergrendelde sleutel op mijn Volkswagen Multivan te repareren?

Wanneer de distributieriem van zijn Volkswagen Multivan doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volkswagen Multivan produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motor anders is en zoals we eerder hebben uitgelegd, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe verder we in de tijd komen, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en normaal gesproken, hoe recenter uw Volkswagen Multivan is, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, kijk in het onderhoudsboekje van uw Volkswagen Multivan voor de exacte levensduur en maximale kilometerstand die u kunt behalen voordat u de timing doet . Tandriemen hebben gemiddeld een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volkswagen Multivan vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volkswagen Multivan een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg lastig om toegang te krijgen en alleen de meest bekwame amateur-monteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen in staat zijn om over dit proces na te denken, we zullen desondanks vrij snel de verschillende stappen uitleggen die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Zet de Volkswagen Multivan op standaards, en afhankelijk van je motorblok moet je eventueel een wiel verwijderen. Verwijder de distributie versnellingsbakken

  .

 • Om dit voor elkaar te krijgen, moet u de distributiekit kopen zodat alle onderdelen van de motoreenheid in de juiste positie blijven, anders breekt uw motoreenheid. Verwijder de andere elementen die u storen (bijvoorbeeld demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Volkswagen Multivan door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem volgens de specificaties van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor effectief draait.
Weiterlesen:
Oranje lampje Volkswagen Multivan dat blijft branden

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Volkswagen Multivan wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , afhankelijk van de plaats waar je het doet en je motoreenheid. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Multivan wilt, ga dan naar onze Volkswagen Multivan-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector