Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem van een Volkswagen Tiguan vervangen?

Het kopen van een auto is voor velen van ons een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je motorvoertuig toevoegen, en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het ligt dan ook voor de hand om u af te vragen wanneer het juiste moment is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Op deze pagina gaan we het je beschrijven wanneer moet u de distributieriem van uw Volkswagen Tiguan vervangen? Daarvoor gaan we eerst ontdekken waarom het essentieel is om deze handeling van onderhoud uit te voeren, wanneer u de distributieriem van uw Volkswagen Tiguan moet doen , dan gaan we u vrij snel demonstreren hoe deze vervanging wordt gedaan en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volkswagen Tiguan te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volkswagen Tiguan vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben uitgelegd, is het vervangen van een distributieriem op een Volkswagen Tiguan een zeer belangrijk budget, dus we begrijpen dat u aarzelt om het te doen en dat u de waarde van deze reparatie begrijpt, dus we zullen vrij snel beschrijven waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

De werking van de distributieriem van uw Volkswagen Tiguan

De timing van een Volkswagen Tiguan heeft een essentieel doel bij het soepel laten lopen van uw motor. In feite zal het de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motorunit effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volkswagen Tiguan is dat deze intern in de motoreenheid zit. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, moeilijk om de toestand ervan visueel te controleren. Dus je denkt misschien dat deze riem slechts een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd verandert, zijn aanzienlijk. Als de timing van uw Volkswagen Tiguan kapot gaat, moet u zeker de motor van deze vervangen. In feite zullen de zuigers de kleppen raken en ze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is daarom essentieel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Motorkap zit vast op mijn Volkswagen Tiguan, wat kan ik doen?

Wanneer de distributieriem van zijn Volkswagen Tiguan doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volkswagen Tiguan maken? Het is vereist om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we hierboven hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we met de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Volkswagen Tiguan, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, kijk in het onderhoudsboekje van uw Volkswagen Tiguan voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt afleggen voordat u de timing uitvoert . Over het algemeen hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volkswagen Tiguan vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volkswagen Tiguan een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te veranderen. Helaas is het erg moeilijk toegankelijk en alleen de meest bekwame amateur-mechanica en de meest uitgeruste met gereedschappen zullen de mogelijkheid hebben om over dit proces na te denken, we zullen zelfs zo vrij snel de verschillende stappen beschrijven die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te veranderen:

 • Plaats de Volkswagen Tiguan op standaards, en op basis van uw motoreenheid moet u mogelijk een wiel verwijderen. Verwijder de tandwielkasten

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributiekit kopen zodat alle onderdelen van de motoreenheid in de juiste positie blijven, anders breekt uw motoreenheid. Verwijder de andere elementen die u storen (bijvoorbeeld demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Volkswagen Tiguan door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de specificaties van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motorunit effectief werkt.
Weiterlesen:
De airconditioning in mijn Volkswagen Tiguan is niet meer koud

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Volkswagen Tiguan wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs behoorlijk kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar u het doet en uw motoreenheid. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Tiguan nodig hebt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Tiguan.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector