Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem van een Volkswagen Touareg vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meesten van ons een groot budget, maar hier moet u de routinematige service van uw motorvoertuig aan toevoegen, en voor sommige routinematige servicehandelingen kan de rekening behoorlijk hoog zijn. Het is dan ook logisch om je af te vragen wanneer het meest gelukkige moment is om deze reparaties uit te voeren en niet “voor niets” te doen. Op deze pagina gaan we je laten zien wanneer de distributieriem van uw Volkswagen Touareg vervangen? Daarvoor gaan we allereerst ontdekken waarom het nodig is om deze handeling van routineuze dienst te verrichten, wanneer de distributieriem van uw Volkswagen Touareg doen , dan gaan we je vrij snel beschrijven hoe deze vervanging wordt gedaan, en tot slot, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volkswagen Touareg te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volkswagen Touareg vervangen?

Zoals we u in de inleiding hebben geïnformeerd, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Volkswagen Touareg een aanzienlijk budget, dus we komen erachter dat u terughoudend bent om het te doen en om u de waarde van deze reparatie te laten bepalen, dus we zullen vrij snel laten zien waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

Het doel van uw Volkswagen Touareg distributieriem

De timing van een Volkswagen Touareg heeft een essentiële functie bij het soepel laten lopen van uw motor. In feite zal het de missie hebben om: synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motoreenheid naar behoren werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volkswagen Touareg is dat deze zich in de motoreenheid bevindt. En dus is het, in tegenstelling tot een accessoireriem, onhaalbaar om de staat ervan visueel te verifiëren. Je zou dus kunnen veronderstellen dat deze riem slechts een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn groot. Als de timing van uw Volkswagen Touareg kapot gaat, zult u zeker de motor van deze moeten vervangen. In feite zullen de zuigers de kleppen raken en deze beschadigen, en ook de nokkenas zal breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe groter de gevolgen zijn. Het is daarom fundamenteel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Wanneer remschijven Volkswagen Touareg vervangen?

Wanneer de distributieriem van zijn Volkswagen Touareg doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volkswagen Touareg produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motor anders is en zoals we hierboven hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe verder we in de tijd komen, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en normaal gesproken, hoe recenter uw Volkswagen Touareg is, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, bekijk het onderhoudsboekje van uw Volkswagen Touareg voor de exacte levensduur en maximale kilometerstand die u kunt behalen voordat u de timing doet . Tandriemen hebben gemiddeld een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volkswagen Touareg vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volkswagen Touareg een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg lastig om toegang te krijgen en alleen de meest ervaren amateur-monteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen de mogelijkheid hebben om over deze operatie na te denken, we zullen niettemin vrij snel de verschillende stappen uitleggen die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Zet de Volkswagen Touareg op standaards, en afhankelijk van je motorblok moet je eventueel een wiel verwijderen. Haal de timing versnellingsbakken eruit

  .

 • Om dit voor elkaar te krijgen, moet u de distributiekit kopen zodat alle onderdelen van de motoreenheid in de juiste positie blijven, anders breekt uw motoreenheid. Verwijder de andere componenten die u storen (bijvoorbeeld een demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Volkswagen Touareg door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de informatie van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor goed draait.
Weiterlesen:
Hoe de achterbank Volkswagen Touareg verwijderen?

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Volkswagen Touareg wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert doet, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , afhankelijk van de plaats waar je het doet en je motoreenheid. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Wil je meer tutorials over de Volkswagen Touareg, ga dan naar onze Volkswagen Touareg categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector