Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem van een Volkswagen Touran vervangen?

Het kopen van een auto is voor veel mensen een groot budget, maar hier komt het onderhoud van uw auto bij en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het is zo logisch om je af te vragen wanneer het de beste tijd is om deze reparaties uit te voeren en ze niet «voor niets» te doen. In dit artikel gaan we het je uitleggen wanneer de distributieriem van uw Volkswagen Touran vervangen? Daarvoor gaan we om te beginnen zien waarom het essentieel is om deze onderhoudswerkzaamheden te realiseren, wanneer de distributieriem van uw Volkswagen Touran doen? , dan gaan we je snel uitleggen hoe deze vervanging wordt gedaan, en tot slot, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volkswagen Touran te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volkswagen Touran vervangen?

Zoals we u in de inleiding hebben uitgelegd, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Volkswagen Touran een zeer belangrijk budget, dus we ontdekken dat u aarzelt om het te doen en om u de waarde van deze reparatie te laten ontdekken, dus we zullen snel uitleggen waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

Het doel van uw Volkswagen Touran distributieriem

De timing van een Volkswagen Touran is van essentieel belang bij het soepel laten lopen van uw motor. Het zal duidelijk de missie hebben om: synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk vermeden. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, hoe meer er om uw riem wordt gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volkswagen Touran is dat deze intern in de motor zit. En bijgevolg is het, in tegenstelling tot een accessoireriem, moeilijk om de staat ervan visueel te controleren. Je zou dus kunnen veronderstellen dat deze riem slechts een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn aanzienlijk. Als de timing van uw Volkswagen Touran kapot gaat, moet u zeker de motor van deze vervangen. Uiteraard zullen de zuigers de kleppen raken en deze beschadigen, en ook de nokkenas zal breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe groter de gevolgen zijn. Het is bijgevolg: fundamenteel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Motorkap zit vast op mijn Volkswagen Touran 2, wat kan ik doen?

Wanneer de distributieriem van zijn Volkswagen Touran doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volkswagen Touran produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motor anders is en zoals we eerder hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe verder we in de tijd komen, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en normaal gesproken, hoe recenter uw Volkswagen Touran is, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Hoe dan ook, bekijk het onderhoudsboekje van uw Volkswagen Touran voor de exacte levensduur en maximale kilometerstand die u kunt bereiken voordat u de timing doet . Meestal hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volkswagen Touran vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volkswagen Touran een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk toegankelijk en alleen de meest bekwame amateurmonteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen dit proces kunnen overwegen, we zullen echter snel de verschillende stappen illustreren die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Zet de Volkswagen Touran op standaards, en afhankelijk van je motor kan het zijn dat je een wiel moet verwijderen. Haal de timing versnellingsbakken eruit

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributiekit kopen zodat alle motorcomponenten op de juiste plaats blijven, anders zal uw motor kapot gaan. Verwijder de andere componenten die u storen (bijvoorbeeld een demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Volkswagen Touran door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de gegevens van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor effectief draait.
Weiterlesen:
Hoe de voorstoel neerklappen op Volkswagen Touran 2 ?

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Volkswagen Touran wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als je het doet bij de garage van het merk of in een autocentrum als Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , afhankelijk van de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Als je meer gidsen over de Volkswagen Touran nodig hebt, ga dan naar onze Volkswagen Touran-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector