Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem van Volkswagen Lupo vervangen?

Het kopen van een auto is voor veel mensen een groot budget, niettemin komt hier het onderhoud van uw motorvoertuig bij en voor sommige onderhoudshandelingen kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het is zo vanzelfsprekend om je af te vragen wanneer het juiste moment is om deze reparaties uit te voeren en ze niet «voor niets» te doen. Op deze pagina gaan we je beschrijven: wanneer de distributieriem van uw Volkswagen Lupo vervangen? Daarvoor gaan we allereerst uitvinden waarom het belangrijk is om deze handeling van onderhoud te realiseren, wanneer de distributieriem van uw Volkswagen Lupo doen? , dan gaan we u vrij snel beschrijven hoe deze wijziging wordt uitgevoerd en, tot slot, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volkswagen Lupo te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volkswagen Lupo vervangen?

Zoals we u in de inleiding hebben geïnformeerd, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Volkswagen Lupo een belangrijk budget, dus we komen erachter dat u voorzichtig bent om het te doen en om u in staat te stellen het voordeel van deze reparatie te achterhalen, dus we zullen vrij snel beschrijven waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

De distributieriemfunctie van uw Volkswagen Lupo

De timing van een Volkswagen Lupo speelt een essentiële rol bij het soepel laten lopen van uw motor. In feite zal het de missie hebben om: synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volkswagen Lupo is dat deze intern in de motor zit. En dus, in tegenstelling tot een accessoireriem, is het moeilijk om de staat ervan visueel te verifiëren. Je zou dus kunnen veronderstellen dat deze riem slechts een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn groot. Als de timing van uw Volkswagen Lupo kapot gaat, moet u zeker de motor van deze vervangen. In feite zullen de zuigers de kleppen raken en ze vernietigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe belangrijker de uitkomsten zijn. Het is bijgevolg: essentieel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Hoe vervang ik de batterij van mijn Volkswagen Lupo keycard?

Wanneer de distributieriem van zijn Volkswagen Lupo doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volkswagen Lupo maken? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motor anders is en zoals we hierboven vermeldden, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe verder we in de tijd komen, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en normaal gesproken, hoe recenter uw Volkswagen Lupo is, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Hoe dan ook, bekijk het onderhoudsboekje van uw Volkswagen Lupo voor de exacte levensduur en maximale kilometerstand die u kunt behalen voordat u de timing doet . Over het algemeen hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volkswagen Lupo vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volkswagen Lupo een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk toegankelijk en alleen de meest bekwame amateur-monteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen deze procedure kunnen overwegen. We zullen echter vrij snel de verschillende stappen samenvatten die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Volkswagen Lupo op standaards en afhankelijk van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Haal de timing versnellingsbakken eruit

  .

 • Om dit voor elkaar te krijgen, moet je de distributiekit kopen zodat alle motorcomponenten op de juiste positie blijven, anders zal je motor kapot gaan. Verwijder de andere componenten die u storen (bijvoorbeeld een demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Volkswagen Lupo door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de specificaties van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor effectief draait.
Weiterlesen:
Motorlampje blijft branden Volkswagen Lupo

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Volkswagen Lupo wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs behoorlijk kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , afhankelijk van de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Als je meer handleidingen over de Volkswagen Lupo wilt, ga dan naar onze Volkswagen Lupo-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector