Automakeover.nl

Garage
2 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem vervangen op de Nissan NV200?

Het kopen van een auto is voor de meeste mensen een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je motorvoertuig toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het ligt voor de hand om u af te vragen wanneer het juiste moment is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. In dit artikel gaan we het u beschrijven wanneer moet u de distributieriem van uw Nissan NV200 vervangen? Daarvoor gaan we om te beginnen zien waarom het belangrijk is om dit onderhoudsproces uit te voeren. wanneer u de distributieriem van uw Nissan NV200 moet doen , dan gaan we u vrij snel uitleggen hoe deze wijziging wordt doorgevoerd en, tot slot, hoeveel het kost om de distributieriem van een Nissan NV200 te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Nissan NV200 vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben verteld, betekent het vervangen van een distributieriem op een Nissan NV200 een aanzienlijk budget, dus we komen erachter dat u dit niet graag doet en dat u de waarde van deze oplossing kunt achterhalen, dus we zullen vrij snel beschrijven waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

Het doel van de distributieriem van uw Nissan NV200

De timing van een Nissan NV200 speelt een essentiële rol bij het soepel laten lopen van uw motor. In werkelijkheid zal het de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Nissan NV200 is dat deze intern in de motor zit. En dus is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, onhaalbaar om de staat visueel te controleren. Je zou dus kunnen aannemen dat deze riem maar een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd verandert, zijn groot. Als de timing van uw Nissan NV200 kapot gaat, moet u zeker de motor van deze vervangen. In werkelijkheid zullen de zuigers de kleppen raken en ze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is dus fundamenteel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Waar vind ik een airconditionerzekering op de Nissan NV200?

Wanneer de distributieriem van zijn Nissan NV200 doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Nissan NV200 maken? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motor anders is en zoals we hierboven hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Nissan NV200 zal zijn, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Niettemin, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Nissan NV200 voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt behalen voordat u de timing uitvoert . Over het algemeen hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Nissan NV200 vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Nissan NV200 een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te veranderen. Helaas is het erg lastig om toegang te krijgen en alleen de meest bekwame amateurmonteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen deze procedure kunnen overwegen, we zullen echter vrij snel de verschillende stappen beschrijven die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Nissan NV200 op standaards en afhankelijk van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Verwijder de tandwielkasten

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributiekit kopen zodat alle motorelementen in de juiste positie blijven, in elk ander geval zal uw motor kapot gaan. Verwijder de andere elementen die u storen (bijvoorbeeld demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Nissan NV200 door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem volgens de informatie van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor effectief draait.
Weiterlesen:
Hoe de kilometerteller op Nissan NV200 te resetten

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als je de distributieriem van je Nissan NV200 wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet bij de monteur van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , afhankelijk van de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Mocht u nog vragen hebben over de Nissan NV200, aarzel dan niet om onze Nissan NV200 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector