Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem vervangen op de Volvo XC60?

Het kopen van een auto is voor de meeste mensen een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je auto toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het is daarom logisch om u af te vragen wanneer de meest gelukkige tijd is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Vandaag gaan we het je beschrijven wanneer moet u de distributieriem van uw Volvo XC60 vervangen? Daarvoor gaan we eerst zien waarom het essentieel is om dit onderhoudsproces te bereiken, dan, wanneer u de distributieriem van uw Volvo XC60 moet doen , dan gaan we u snel uitleggen hoe deze wijziging is doorgevoerd en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volvo XC60 te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volvo XC60 vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben uitgelegd, is het vervangen van een distributieriem op een Volvo XC60 een belangrijk budget, dus we begrijpen dat u voorzichtig bent om het te doen en dat u het voordeel van deze reparatie begrijpt, dus we zullen snel beschrijven waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

Het doel van de distributieriem van uw Volvo XC60

De timing van een Volvo XC60 heeft een vitaal doel bij het soepel laten lopen van uw motor. In werkelijkheid zal het de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volvo XC60 is dat deze intern in de motor zit. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, moeilijk om de toestand ervan visueel te verifiëren. Je zou dus kunnen aannemen dat deze riem maar een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn enorm. Als de timing van uw Volvo XC60 kapot gaat, zult u zeker de motor van deze moeten vervangen. In werkelijkheid zullen de zuigers de kleppen raken en ze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe groter de uitkomsten zijn. Het is dus primordiaal om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Waar is de starter op de Volvo XC60?

Wanneer moet u de distributieriem van zijn Volvo XC60 doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volvo XC60 produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we hierboven hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Volvo XC60, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Volvo XC60 voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt afleggen voordat u de timing uitvoert . Meestal hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volvo XC60 vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volvo XC60 een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te veranderen. Helaas is het erg moeilijk om toegang te krijgen en alleen de meest deskundige amateur-mechanica en de meest uitgeruste met tools zullen over dit proces kunnen nadenken, we zullen echter snel de verschillende stappen beschrijven die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Volvo XC60 op standaards en op basis van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Verwijder de tandwielkasten

  .

 • Om dit voor elkaar te krijgen, moet je de distributiekit kopen zodat alle motorcomponenten op de juiste positie blijven, in elk ander geval zal je motor kapot gaan. Verwijder de andere elementen die u storen (bijvoorbeeld demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Volvo XC60 met respect voor de markeringen.
 • Span de riem volgens de informatie van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motorunit effectief werkt.
Weiterlesen:
Waar is de autoradiozekering op de Volvo XC60?

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Volvo XC60 wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het bij de monteur van het merk of in een autocentrum als Feu Vert doet, de prijs behoorlijk kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Kijk voor meer tips over de Volvo XC60 in de categorie Volvo XC60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector