Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem vervangen op de Volvo XC90?

Het kopen van een auto is voor veel mensen een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je auto toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het ligt dan ook voor de hand om u af te vragen wanneer u deze reparaties het beste kunt uitvoeren en niet “voor niets”. Vandaag gaan we het je beschrijven wanneer moet u de distributieriem van uw Volvo XC90 vervangen? Daarvoor gaan we om te beginnen zien waarom het essentieel is om deze onderhoudswerkzaamheden te realiseren, wanneer u de distributieriem van uw Volvo XC90 moet doen , dan gaan we u vrij snel beschrijven hoe deze wijziging wordt doorgevoerd en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volvo XC90 te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volvo XC90 vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben verteld, betekent het vervangen van een distributieriem op een Volvo XC90 een aanzienlijk budget, dus we komen erachter dat u dit niet graag doet en dat u het belang van deze oplossing kunt achterhalen, dus we zullen vrij snel beschrijven waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

Het doel van de distributieriem van uw Volvo XC90

De timing van een Volvo XC90 heeft een belangrijke functie bij het soepel laten lopen van uw motor. Het zal inderdaad de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volvo XC90 is dat deze intern in de motor zit. En bijgevolg is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, onmogelijk om de toestand ervan visueel te verifiëren. Je zou dus kunnen aannemen dat deze riem maar een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn groot. Mocht de timing van uw Volvo XC90 stuk gaan, dan zult u ongetwijfeld de motor van deze moeten vervangen. Inderdaad, de zuigers zullen de kleppen raken en ze verwonden, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de resultaten zijn. Het is dus primordiaal om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Hoe de bandensensor Volvo XC90 resetten?

Wanneer moet u de distributieriem van zijn Volvo XC90 doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volvo XC90 maken? Het is vereist om te weten dat elke motor anders is en zoals we hierboven hebben beschreven, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Volvo XC90, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Niettemin, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Volvo XC90 voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt behalen voordat u de timing uitvoert . Over het algemeen hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volvo XC90 vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volvo XC90 een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk om toegang te krijgen en alleen de meest bekwame amateur-mechanica en de meest uitgeruste met gereedschappen zullen kunnen reflecteren op dit proces, we zullen zelfs zo snel de verschillende stappen samenvatten die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Volvo XC90 op standaards en op basis van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Verwijder de tandwielkasten

  .

 • Om dit voor elkaar te krijgen, moet je de distributiekit kopen zodat alle motorcomponenten op de juiste positie blijven, anders zal je motor kapot gaan. Verwijder de andere componenten die u storen (demperpoelie bijvoorbeeld).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Volvo XC90 met respect voor de markeringen.
 • Span de riem volgens de specificaties van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor effectief draait.
Weiterlesen:
Hoe verander ik de zijspiegel op mijn Volvo XC90?

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Volvo XC90 wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het bij de garage van het merk of in een autocentrum als Feu Vert doet, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Mocht u nog vragen hebben over de Volvo XC90, aarzel dan niet om onze Volvo XC90 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector