Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de distributieriem vervangen op een Volkswagen Passat?

Het kopen van een auto is voor de meesten van ons een groot budget, maar hier moet u het routineonderhoud van uw motorvoertuig aan toevoegen, en voor sommige routinematige onderhoudshandelingen kan de rekening behoorlijk hoog zijn. Het is zo logisch om je af te vragen wanneer het juiste moment is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Op deze pagina gaan we je beschrijven: wanneer de distributieriem van uw Volkswagen Passat vervangen? Daarvoor gaan we eerst uitzoeken waarom het nodig is om deze handeling van routinematige dienstverlening te doen, wanneer u de distributieriem van uw Volkswagen Passat moet doen , dan gaan we u vrij snel beschrijven hoe deze wijziging wordt uitgevoerd en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volkswagen Passat te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volkswagen Passat vervangen?

Zoals we u in de inleiding hebben uitgelegd, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Volkswagen Passat een aanzienlijk budget, dus we ontdekken dat u voorzichtig bent om het te doen en om u de waarde van deze reparatie te laten ontdekken, dus we zullen vrij snel beschrijven waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

De distributieriem doelstelling van uw Volkswagen Passat

De timing van een Volkswagen Passat heeft een vitale functie in de goede werking van uw motor. In werkelijkheid zal het de missie hebben om synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motoreenheid naar behoren werken en wordt elk risico op motorbreuk vermeden. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd wanneer u de motor start.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volkswagen Passat is dat deze zich intern in de motoreenheid bevindt. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, moeilijk om de staat ervan visueel te verifiëren. Je zou dus kunnen denken dat deze riem maar een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn groot. Als de distributieriem van uw Volkswagen Passat kapot gaat, zult u ongetwijfeld de motor van deze moeten vervangen. In werkelijkheid zullen de zuigers de kleppen raken en ze beschadigen, en ook de nokkenas zal breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe belangrijker de resultaten zijn. Het is bijgevolg primordiaal om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Hoe de remblokken van mijn Volkswagen Passat 7 vervangen?

Wanneer de distributieriem van zijn Volkswagen Passat doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volkswagen Passat maken? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we eerder hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe verder we in de tijd komen, hoe meer fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Volkswagen Passat is, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Hoe dan ook, bekijk het onderhoudsboekje van uw Volkswagen Passat voor de exacte levensduur en maximale kilometerstand die u kunt bereiken voordat u de timing doet . Meestal hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volkswagen Passat vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volkswagen Passat een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich logischerwijs afvragen of het niet mogelijk is deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk toegankelijk en alleen de meest deskundige amateurmonteurs en de best uitgeruste met gereedschap zullen in staat zijn om over deze procedure na te denken, we zullen desalniettemin vrij snel de verschillende stappen illustreren die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Volkswagen Passat op standaards en op basis van uw motoreenheid moet u mogelijk een wiel verwijderen. Verwijder de timing versnellingsbakken

  .

 • Om dit te bereiken, moet u de distributiekit kopen, zodat alle onderdelen van de motoreenheid op de juiste plaats blijven, anders breekt uw motoreenheid. Verwijder de andere elementen die u storen (bijvoorbeeld demperpoelie).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Volkswagen Passat door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem zoals aangegeven door de gegevens van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motoreenheid naar behoren werkt.
Weiterlesen:
Hoe het riemalarm op Volkswagen Passat uitschakelen?

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als je de distributieriem van je Volkswagen Passat wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het doet in de garage van het merk of in een motorvoertuigcentrum zoals Feu Vert, de prijs behoorlijk kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , gebaseerd op de plaats waar je het doet en je motorblok. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Als u nog vragen heeft over de Volkswagen Passat, aarzel dan niet om onze categorie Volkswagen Passat te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector