Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de remschijven vervangen Volkswagen Jetta?

De veiligheid van een auto is belangrijk. Of de Volkswagen Jetta nu wel of geen financiële gaten is, bepaalde routineonderhoudsacties zijn essentieel. In dit artikel leggen we het je uit wanneer de remschijven van uw Volkswagen Jetta vervangen? Om dit te bereiken, zullen we allereerst ontdekken waarvoor de remschijven van uw auto worden gebruikt, vervolgens wanneer u de remschijven van uw Volkswagen Jetta moet vervangen en tot slot hoe u deze door nieuwe kunt vervangen.

Interessant van de remschijven van een Volkswagen Jetta

We beginnen onze artikelinhoud door uit te leggen waarvoor de remschijven van een Volkswagen Jetta worden gebruikt, zodat u kunt begrijpen waarom het essentieel is om er zeker van te zijn dat ze constant in goede staat verkeren.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. Het remmen op een Volkswagen Jetta is natuurlijk hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt als je op je rempedaal drukt. Deze druk activeert een zuiger die de remblokken op uw remschijf duwt die op uw wiel is geïnstalleerd. Wanneer de remblokken de schijven zullen beknellen, zal uw Volkswagen Jetta gaan remmen.

Wanneer de remschijven van een Volkswagen Jetta vervangen?

We gaan nu verder met het deel dat u zeker naar deze inhoudspagina trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Volkswagen Jetta? Hoe we het je eerder al vertelden, de remschijven en -blokken werken in osmose, maar deze twee elementen zijn dat wel slijtdelen en ze zullen na verloop van tijd en vooral de wrijving bij het remmen verslijten en het remvermogen verliezen. We zullen nu de verschillende oplossingen beschrijven om te weten wanneer ze moeten worden vervangen:

  • Wij zijn van mening dat de remschijven bij een Volkswagen Jetta over het algemeen elke 80 — 000 km moeten worden vervangen, maar het is essentieel om te weten dat dit aanzienlijk kan variëren, afhankelijk van uw rijstijl en het soort rit. Rijdt u namelijk voornamelijk op de snelweg en worden uw remmen maar weinig gebruikt, dan kan deze waarde toenemen, wanneer u juist alleen in de bebouwde kom rijdt, kan deze juist afnemen.
  • Een eenvoudige en goede manier om de staat van de remschijven op uw auto te achterhalen, is tijdens de technische keuring. Deze grondige controle controleert inderdaad de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat verkeren of moeten worden vervangen.
  • Een eenvoudige visuele manier om te weten wanneer u de remschijven van uw Volkswagen Jetta moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat de auto op een standaard is gezet. Eenmaal verwijderd, hebt u toegang tot uw schijven en kunt u hun toestand controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. Anders is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze vervangen door nieuwe.
Weiterlesen:
Trilling van het rempedaal op Volkswagen Jetta?

.

Hoe de remschijven op uw Volkswagen Jetta vervangen?

Ten slotte zullen we, om deze inhoudspagina te beëindigen, vrij snel beschrijven hoe u de remschijven van uw Volkswagen Jetta vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw motorvoertuig vervangt, u absoluut de remblokken van uw Volkswagen Jetta moet vervangen, denk niet twee keer na om advies in te winnen op onze inhoudspagina die u uitlegt hoe u deze kunt vervangen.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet uw Volkswagen Jetta op standaards, verwijder de wielen waarop u actie wilt ondernemen.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw wijzigingen aan te brengen.
  • Gebruik grote Torx-bits, verwijder de twee moeren die het bovenste deel van uw remklauw vergrendelen, verwijder deze.
  • Verwijder uw remblokken en ontgrendel vervolgens uw remschijven dankzij de twee torx-schroeven aan de zijkant van de schijf. Mogelijk hebt u een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, zet het bovenste deel van de remklauw weer in elkaar en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en vergeet niet om een ​​reminbraak van 500 kilometer te doen voordat u hard remt.

Mocht u wellicht nog vragen hebben over de Volkswagen Jetta, aarzel dan niet om onze Volkswagen Jetta categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector