Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer de remschijven vervangen Volvo S90?

De veiligheid van een auto staat voorop. Of de Volvo S90 nu financiële gaten is of niet, bepaalde onderhoudsacties zijn van fundamenteel belang. Vandaag zullen we het je uitleggen wanneer de remschijven van uw Volvo S90 vervangen? Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we om te beginnen ontdekken waarvoor de remschijven van uw auto worden gebruikt, vervolgens wanneer u de remschijven van uw Volvo S90 moet vervangen en, ten slotte, hoe u ze met nieuwe kunt vervangen.

Interessant van de remschijven van een Volvo S90

We beginnen de inhoud van ons artikel door te beschrijven waarvoor de remschijven van een Volvo S90 worden gebruikt, zodat u kunt begrijpen waarom het essentieel is om ervoor te zorgen dat ze altijd in goede werkomstandigheden zijn.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. Het remmen op een Volvo S90 is natuurlijk hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt als je op je rempedaal drukt. Deze druk activeert een zuiger die de remblokken op uw remschijf duwt die op uw wiel is gemonteerd. Wanneer de remblokken de schijven zullen beknellen, waardoor uw Volvo S90 gaat remmen.

Wanneer de remschijven van een Volvo S90 vervangen?

We gaan nu verder met de sectie die u zeker naar deze inhoud trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Volvo S90? Zoals we het u eerder hebben beschreven, werken de remschijven en -blokken in osmose, maar deze twee componenten zijn dat wel slijtdelen en ze zullen, na enige tijd en vooral de wrijving bij het remmen, slijten en het remvermogen verliezen. We zullen nu de verschillende technieken beschrijven om te weten wanneer ze moeten worden gewijzigd:

  • Wij zijn van mening dat de remschijven bij een Volvo S80 over het algemeen elke 000 – 100 km vervangen moeten worden, maar het is essentieel om te weten dat dit op basis van uw rijstijl en het soort rit aanzienlijk kan variëren. In werkelijkheid, als je voornamelijk op de snelweg rijdt en je remmen maar weinig worden gebruikt, kan deze waarde stijgen, aan de andere kant kan deze waarde dalen als je alleen in de bebouwde kom rijdt.
  • Een simpele en succesvolle techniek om de staat van de remschijven op uw auto te identificeren is tijdens de technische keuring. In feite controleert deze grondige controle de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat verkeren of moeten worden vervangen.
  • Een eenvoudige visuele techniek om te weten wanneer u de remschijven van uw Volvo S90 moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat het voertuig op een standaard is geplaatst. Eenmaal verwijderd, heeft u de mogelijkheid om toegang te krijgen tot uw schijven en hun staat te controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. Anders is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze vervangen door nieuwe.
Weiterlesen:
Laadprobleem accu Volvo S90, wat te doen?

.

Hoe de remschijven op uw Volvo S90 vervangen?

Ten slotte zullen we, om deze inhoud te beëindigen, snel uitleggen hoe u de remschijven van uw Volvo S90 vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw auto vervangt, u absoluut de remblokken van uw Volvo S90 moet vervangen, aarzel niet om onze inhoud te raadplegen waarin u wordt uitgelegd hoe u deze wijziging kunt aanbrengen.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet uw Volvo S90 op standaards, verwijder de wielen waarop u actie wilt ondernemen.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw veranderingen te produceren.
  • Verwijder met behulp van grote Torx-bits de twee moeren die het bovenste deel van uw remklauw vergrendelen, verwijder deze.
  • Verwijder uw remblokken en ontgrendel vervolgens uw remschijven dankzij de twee torx-schroeven aan de zijkant van de schijf. Mogelijk hebt u een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, monteer het bovenste deel van de remklauw weer en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en vergeet niet om een ​​reminbraak van 500 kilometer te doen voordat u hard remt.

Als u meer handleidingen over de Volvo S90 wenst, ga dan naar onze categorie Volvo S90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector