Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter op een Volkswagen Passat vervangen?

Het roetfilter is een vrij moderne uitvinding die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne diesels te halen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingscomplicaties. Desalniettemin werkt het niet zo goed als verwacht en veroorzaakt het meer complicaties dan het oplost, daarom zullen we in dit artikel zien bij het vervangen van het roetfilter van een Volkswagen Passat? . Om dit te bereiken, gaan we eerst na waarvoor het roetfilter van uw motorvoertuig wordt gebruikt en wanneer het roetfilter van uw Volkswagen Passat moet worden vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Volkswagen Passat?

Daarom beginnen we ons artikel met de uitleg voor dit onderdeel dat onlangs in dieselvoertuigen is opgenomen. Zoals we in de inleiding kort vermeldden, was het doel van dit filter om de complicaties van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volkswagen Passat-voertuigen op te lossen. Het werkconcept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer het op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die zal eindigen met branden en al deze kankerverwekkende deeltjes kwijtraken. Helaas, om deze zeer hoge motorbloktemperatuur te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je Volkswagen Passat-motorblok laten draaien. We hebben dus in de loop van de tijd gemerkt dat auto’s die specifiek op korte ritten of in de stad rijden, het roetfilter niet toestaan ​​om deze gassen te verbranden en we zullen in de volgende sectie zien dat deze complicaties u kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Volkswagen Passat .

Weiterlesen:
Hoe het riemalarm op Volkswagen Passat 8 uitschakelen?

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Passat vervangen?

In deze rubriek komen we te weten waar u zich hier duidelijk op aangetrokken voelt, of het nodig is om het roetfilter van een Volkswagen Passat te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter van Volkswagen Passat te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, die niet van toepassing is op de Volkswagen Passat, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en dus alles verbrandt die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag dol op zijn, werkt met edele metalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen in gang zetten. Desalniettemin, zoals eerder vermeld, heeft het zeer hoge temperaturen nodig, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volkswagen Passat moet reinigen vanwege uw roetfilter, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te raadplegen om erachter te komen wat de procedure is.

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Passat vervangen?

Zoals we eerder hebben uitgelegd, is een roetfilter ontworpen om de levensduur van het voertuig mee te gaan, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn Volkswagen Passat te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren, afhankelijk van uw motorisering, u kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze vervanging dient alleen overwogen te worden in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet regelmatig de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpcomplicaties moet beginnen met plannen om vervang uw roetfilter van 200 km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als deze gemengd is .

Voor meer tips over de Volkswagen Passat, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Passat.

Weiterlesen:
Wanneer het roetfilter van Volkswagen Passat 8 vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector