Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter van de Volvo Xc40 vervangen?

Het roetfilter is een vrij moderne technologie die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne diesels te verwijderen. Het is al lang ontdekt als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Het werkt echter niet zo goed als bedoeld en veroorzaakt meer problemen dan het oplost, daarom zullen we er vandaag achter komen bij het vervangen van het roetfilter van een Volvo Xc40? . Om dit te doen, zullen we om te beginnen bepalen waarvoor het roetfilter van uw auto wordt gebruikt en wanneer het roetfilter van uw Volvo Xc40 moet worden vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Volvo Xc40?

Dus we beginnen onze artikelinhoud met de reden om dit onderdeel recentelijk in dieselvoertuigen op te nemen. Zoals we al snel in de inleiding hebben uiteengezet, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volvo Xc40-voertuigen op te lossen. Het werkingsconcept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer het op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die zal eindigen met branden en al deze kankerverwekkende deeltjes kwijtraken. Helaas, om deze zeer hoge temperatuur van de motorunit te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je Volvo Xc40-motorunit laten draaien. We hebben dus in de loop van de tijd gemerkt dat auto’s die voornamelijk korte ritten of in de stad rijden, niet toestaan ​​dat het roetfilter deze dampen verbrandt en we zullen in de volgende sectie zien dat deze problemen u kunnen dwingen om roetfilter van uw Volvo Xc40 . vervangen .

Weiterlesen:
Mijn Volvo Xc40 trekt naar links, wat te doen?

Wanneer het roetfilter van een Volvo Xc40 vervangen?

In deze sectie zullen we aangeven wat u hier zeker aantrekt, of het nodig is om het roetfilter van een Volvo Xc40 te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op de Volvo Xc40 te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, die niet van toepassing is op de Volvo Xc40, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en dus alle die schadelijke roet. De tweede, degene waar we in dit artikel enthousiast over zijn, werkt met edele metalen die een chemische reactie bij hoge temperatuur zullen veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen in gang zetten. Echter, zoals eerder onthuld, vereist het zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volvo Xc40 moet reinigen als gevolg van uw roetfilter, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te bekijken om te zien wat het proces is.

Wanneer het roetfilter van een Volvo Xc40 vervangen?

Zoals we net eerder hebben onthuld, zou een roetfilter de levensduur van het voertuig moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn Volvo Xc40 te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren, afhankelijk van uw motorisering, u kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze wijziging moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet herhaaldelijk de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig, er wordt aangenomen dat als gevolg van het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen, u moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Volvo Xc40 touchscreen werkt niet

Kijk voor meer tips over de Volvo Xc40 in de categorie Volvo Xc40.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector