Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter van een volvo v40 vervangen?

Het roetfilter is een vrij moderne technologie die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van de nieuwste diesels te halen. Het is al lang ontdekt als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Het werkt echter niet zo goed als verwacht en veroorzaakt meer problemen dan het oplost, daarom zullen we op deze pagina zien bij het vervangen van het roetfilter van een volvo v40? . Om dit te doen, zullen we eerst vaststellen waarvoor het roetfilter van uw motorvoertuig wordt gebruikt en wanneer we het roetfilter van uw volvo v40 moeten vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een volvo v40?

Daarom beginnen we onze richtlijn met de reden voor dit element dat recentelijk in dieselauto’s is ingebouwd. Zoals we in de inleiding al snel hebben uitgelegd, was de bedoeling van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volvo V40-auto’s op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer het op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die zal eindigen met branden en al deze kankerverwekkende deeltjes kwijtraken. Helaas, om deze zeer hoge temperatuur van de motorunit te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je volvo v40-motorunit laten draaien. We hebben ons dus in de loop van de tijd gerealiseerd dat auto’s die voornamelijk korte ritten of in de stad rijden, het roetfilter niet toestaan ​​om deze dampen te verbranden en we zullen in het volgende deel ontdekken dat deze problemen u kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw volvo v40 .

Weiterlesen:
Stuur dat piept bij Volvo V40?

Wanneer het roetfilter van een volvo v40 vervangen?

In deze paragraaf leggen we uit waar u zich het meest aangetrokken voelt, of het nodig is om het roetfilter van een volvo v40 te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter van een volvo v40 te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, wat de volvo v40 niet uitmaakt, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en dus alle die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag enthousiast over zijn, werkt met edele metalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen in gang zetten. Echter, zoals eerder vermeld, heeft het zeer hoge temperaturen nodig, als deze niet worden bereikt zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw volvo v40 moet reinigen vanwege uw roetfilter, denk dan niet twee keer na om onze inhoud over dit onderwerp te bekijken om te zien wat het proces is.

Wanneer het roetfilter van een volvo v40 vervangen?

Zoals we eerder hebben beschreven, zou een roetfilter de levensduur van het voertuig moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn volvo v40 te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren op basis van uw motorisering, u kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze vervanging dient alleen overwogen te worden in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet vaak de snelweg neemt, raden wij u aan om elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen moet beginnen met plannen om vervang uw roetfilter van 200 km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als deze gemengd is .

Weiterlesen:
Hoe een volvo v40 te slepen?

Als je meer tutorials over de volvo v40 nodig hebt, ga dan naar onze volvo v40-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector