Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter van een volvo v90 vervangen?

Het roetfilter is een vrij moderne uitvinding die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van de nieuwste diesels te verwijderen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingscomplicaties. Desalniettemin werkt het niet zo goed als verwacht en veroorzaakt het meer complicaties dan het oplost, daarom zullen we op deze pagina ontdekken bij het vervangen van het roetfilter van een volvo v90? . Om dit te bereiken, gaan we eerst na waarvoor het roetfilter van uw auto bedoeld is en wanneer u het roetfilter van uw volvo v90 moet vervangen.

Wat is het nut van het roetfilter van een volvo v90?

Daarom beginnen we onze richtlijn met de grondgedachte voor dit element dat recentelijk is opgenomen in dieselvoertuigen. Zoals we al snel in de inleiding vermeldden, was het doel van dit filter om de complicaties van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volvo V90-voertuigen op te lossen. Het werkingsconcept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer het op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die de verbranding zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal elimineren. Helaas, om deze zeer hoge motortemperatuur te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je volvo v90-motor op toeren hebben. We hebben dus in de loop van de tijd gemerkt dat voertuigen die voornamelijk korte ritten of in de stad rijden, het roetfilter niet inschakelen om deze dampen te verbranden en we zullen in de volgende sectie zien dat deze complicaties u kunnen dwingen om roetfilter van uw volvo v90 . vervangen .

Weiterlesen:
Waar is de startzekering volvo v90?

Wanneer het roetfilter van een volvo v90 vervangen?

In deze paragraaf zullen we aangeven wat u hier duidelijk aantrekt, of het nodig is om het roetfilter van een volvo v90 te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op volvo v90 te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor voertuigen, een roetfilter met additief, wat de volvo v90 niet uitmaakt, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en dus alles verbrandt die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag dol op zijn, werkt met edele metalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen in gang zetten. Desalniettemin, zoals hierboven vermeld, vereist het zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motor te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw volvo v90 moet reinigen vanwege uw roetfilter, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken om te zien wat de procedure is.

Wanneer het roetfilter van een volvo v90 vervangen?

Zoals we net eerder hebben onthuld, zou een roetfilter de levensduur van de auto moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn volvo v90 te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren, afhankelijk van uw motorisering, u kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze wijziging moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet vaak de snelweg neemt, adviseren wij u, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpcomplicaties moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Stuur dat piept bij Volvo V90?

Kijk voor meer tips over de volvo v90 in de categorie volvo v90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector