Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter van een volvo xc70 vervangen?

Het roetfilter is een vrij recente technologie die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne diesels te verwijderen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingscomplicaties. Het werkt echter niet zo goed als ontworpen en veroorzaakt meer complicaties dan het oplost, daarom zullen we in dit artikel ontdekken bij het vervangen van het roetfilter van een volvo xc70? . Om dit voor elkaar te krijgen, gaan we eerst na waarvoor het roetfilter van uw motorvoertuig wordt gebruikt en wanneer het roetfilter van uw volvo xc70 moet worden vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een volvo xc70?

Dus beginnen we onze inhoud met de reden om dit onderdeel recentelijk in dieselvoertuigen te integreren. Zoals we in de inleiding al kort vermeldden, was het doel van dit filter om de complicaties van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volvo xc70-voertuigen op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te bewerkstelligen die zal eindigen met branden en al deze kankerverwekkende deeltjes kwijtraken. Helaas, om deze zeer hoge motorbloktemperatuur te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je volvo xc70-motorblok laten draaien. We hebben dus in de loop van de tijd gemerkt dat voertuigen die voornamelijk korte ritten of in de stad maken, het roetfilter niet in staat stellen deze dampen te verbranden en we zullen in het volgende deel zien dat deze complicaties u kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw volvo xc70 .

Weiterlesen:
Oranje lampje volvo xc70 dat blijft branden

Wanneer het roetfilter van een volvo xc70 vervangen?

In deze paragraaf leggen we uit wat u hier zeker aantrekt, of het nodig is om het roetfilter van een volvo xc70 te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op volvo xc70 te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor voertuigen, een roetfilter met additief, wat de volvo xc70 niet uitmaakt, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en dus alles verbrandt die schadelijke roet. De tweede, waar we in dit artikel enthousiast over zijn, werkt met edele metalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen opwekken en de regeneratie van het filter en de afvoer van de kankerverwekkende stoffen teweeg zullen brengen. Zoals eerder uitgelegd, vereist het echter zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw volvo xc70 moet reinigen vanwege uw roetfilter, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te bekijken om te zien wat het proces is.

Wanneer het roetfilter van een volvo xc70 vervangen?

Zoals we eerder hebben beschreven, is een roetfilter ontworpen om de levensduur van de auto te verlengen, maar sommigen van u vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn volvo xc70 te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren op basis van uw motorisering, u kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze vervanging moet alleen overwogen worden in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet regelmatig de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende frequente temperatuurstijging en andere ontwerpcomplicaties moet beginnen met plannen om vervang uw roetfilter van 200 km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als deze gemengd is .

Weiterlesen:
Hoeveel kilometer op laag brandstofverbruik met mijn volvo xc70 ?

Als je meer tutorials over de volvo xc70 wilt, ga dan naar onze categorie volvo xc70.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector