Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter van Volkswagen T-roc vervangen?

Het roetfilter is een vrij moderne technologie die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van de nieuwste diesels te halen. Het is al lang ontdekt als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Desalniettemin werkt het niet zo goed als bedoeld en veroorzaakt het meer problemen dan het oplost, daarom zullen we op deze pagina zien bij het vervangen van het roetfilter van een Volkswagen T-roc? . Om dit voor elkaar te krijgen, gaan we eerst na waarvoor het roetfilter van uw motorvoertuig wordt gebruikt en wanneer het roetfilter van uw Volkswagen T-roc moet worden vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Volkswagen T-roc?

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met de reden waarom dit element niet zo lang geleden in dieselvoertuigen is opgenomen. Zoals we al snel in de inleiding vermeldden, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volkswagen T-roc-voertuigen op te lossen. Het werkconcept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of nog schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te bewerkstelligen die zal eindigen met branden en al deze kankerverwekkende deeltjes kwijtraken. Om deze zeer hoge motortemperatuur te bereiken, moet u helaas op de snelweg zijn of uw Volkswagen T-roc-motor op toeren hebben. We hebben dus in de loop van de tijd gemerkt dat voertuigen die specifiek op korte ritten of in de stad rijden, het roetfilter niet in staat stellen deze gassen te verbranden en we zullen in het volgende deel zien dat deze problemen u kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Volkswagen T-roc .

Weiterlesen:
Motor schudt op Volkswagen Tiguan, wat te doen ?

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen T-roc vervangen?

In deze paragraaf leggen we uit wat u hier zeker aantrekt, of het nodig is om het roetfilter van een Volkswagen T-roc te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op Volkswagen T-roc te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor voertuigen, een roetfilter met additief, die niet van toepassing is op de Volkswagen T-roc, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en bijgevolg de verbrand al die schadelijke roet. De tweede, waar we in dit artikel enthousiast over zijn, werkt met edele metalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen opwekken en de regeneratie van het filter en de afvoer van de kankerverwekkende stoffen teweeg zullen brengen. Desalniettemin, zoals hierboven onthuld, zijn zeer hoge temperaturen nodig, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motor te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volkswagen T-roc moet reinigen vanwege uw roetfilter, denk dan niet twee keer na om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken om te zien wat de procedure is.

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen T-roc vervangen?

Zoals we net eerder hebben uitgelegd, wordt verondersteld dat een roetfilter de hele levensduur van het voertuig meegaat, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn Volkswagen T-roc te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren, afhankelijk van je motorisatie, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze vervanging moet alleen overwogen worden in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet herhaaldelijk de snelweg neemt, adviseren wij u, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het problematisch. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen moet beginnen met plannen om vervang uw roetfilter van 200 km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als deze gemengd is .

Weiterlesen:
Indicatielampje veiligheidsgordel blijft branden op mijn Volkswagen T-roc

Kijk voor meer tips over de Volkswagen T-roc in de categorie Volkswagen T-roc.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector