Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter van Volkswagen Touareg vervangen?

Het roetfilter is een vrij moderne technologie die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne diesels te verwijderen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Desalniettemin werkt het niet zo goed als ontworpen en veroorzaakt het meer problemen dan het oplost, daarom zullen we het op deze pagina te weten komen bij het vervangen van het roetfilter van een Volkswagen Touareg? . Hiervoor gaan we allereerst in kaart brengen waarvoor het roetfilter van uw motorvoertuig wordt gebruikt en wanneer het roetfilter van uw Volkswagen Touareg moet worden vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Volkswagen Touareg?

Dus we beginnen onze inhoud met de uitleg om dit onderdeel nog niet zo lang geleden in dieselauto’s in te bouwen. Zoals we in de inleiding kort vermeldden, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volkswagen Touareg-auto’s op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer het op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die de verbranding zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal elimineren. Helaas, om deze zeer hoge motorbloktemperatuur te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je Volkswagen Touareg-motorblok laten draaien. We hebben ons dus in de loop van de tijd gerealiseerd dat voertuigen die voornamelijk korte ritten of in de stad maken, het roetfilter niet in staat stellen deze gassen te verbranden en we zullen in het volgende deel zien dat deze problemen u kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Volkswagen Touareg .

Weiterlesen:
Motorkap zit vast op mijn Volkswagen Touareg, wat kan ik doen?

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Touareg vervangen?

In deze paragraaf leggen we uit waar u zich hier duidelijk op aangetrokken voelt, of het nodig is om het roetfilter van een Volkswagen Touareg te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op Volkswagen Touareg te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor voertuigen, een roetfilter met additief, wat de Volkswagen Touareg niet uitmaakt, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en dus alles verbrandt die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag enthousiast over zijn, werkt met edele metalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen opwekken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen in gang zetten. Desalniettemin, zoals eerder onthuld, vereist het zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volkswagen Touareg moet reinigen vanwege uw roetfilter, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te bekijken om erachter te komen wat de procedure is.

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Touareg vervangen?

Zoals we eerder hebben gedefinieerd, zou een roetfilter de levensduur van de auto moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn Volkswagen Touareg te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren, afhankelijk van je motorisatie, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze vervanging dient alleen overwogen te worden in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet regelmatig de snelweg neemt, raden wij u aan om elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig, er wordt van uitgegaan dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen moet beginnen met plannen om vervang uw roetfilter van 200 km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als deze gemengd is .

Weiterlesen:
Waar vind ik de zekering van de airconditioning op Volkswagen Touareg?

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Touareg in de categorie Volkswagen Touareg.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector