Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter van Volkswagen Touran 2 vervangen?

Het roetfilter is een vrij moderne uitvinding die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne diesels te verwijderen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Het werkt echter niet zo goed als verwacht en veroorzaakt meer problemen dan het oplost, daarom zullen we het vandaag ontdekken bij het vervangen van het roetfilter van een Volkswagen Touran 2? . Om dit te bereiken, gaan we eerst na waarvoor het roetfilter van uw motorvoertuig bedoeld is en wanneer u het roetfilter van uw Volkswagen Touran 2 moet vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Volkswagen Touran 2?

Daarom beginnen we onze richtlijn met de reden waarom dit onderdeel nog niet zo lang geleden in dieselvoertuigen is opgenomen. Zoals we in de inleiding kort hebben uiteengezet, was de bedoeling van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volkswagen Touran 2-voertuigen op te lossen. Het werkingsconcept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer het op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die zal eindigen met branden en al deze kankerverwekkende deeltjes kwijtraken. Helaas, om deze zeer hoge motorbloktemperatuur te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je Volkswagen Touran 2-motorblok laten draaien. Zo hebben we in de loop van de tijd gemerkt dat auto’s die voornamelijk op korte ritten of in de stad rijden niet toestaan ​​dat het roetfilter deze gassen verbrandt en we zullen in het volgende deel ontdekken dat deze problemen je kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Volkswagen Touran 2 .

Weiterlesen:
Koppeling slipt op mijn Volkswagen Touran, wat te doen?

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Touran 2 vervangen?

In deze rubriek komen we te weten wat u hier zeker aantrekt, of het nodig is om het roetfilter van een Volkswagen Touran 2 te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter van Volkswagen Touran 2 te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, wat de Volkswagen Touran 2 niet uitmaakt, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en dus verbrandt al die schadelijke roet. De tweede, waar we in dit artikel enthousiast over zijn, werkt met edele metalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen zullen veroorzaken. Echter, zoals hierboven vermeld, vereist het zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volkswagen Touran 2 moet reinigen als gevolg van uw roetfilter, denk dan niet twee keer na om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken om erachter te komen wat de procedure is.

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Touran 2 vervangen?

Zoals we net eerder hebben onthuld, is een roetfilter ontworpen om de levensduur van de auto te verlengen, maar sommigen van u vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn Volkswagen Touran 2 te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren, afhankelijk van je motorisatie, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze vervanging dient alleen overwogen te worden in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet vaak de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig, men denkt dat als gevolg van het ontbreken van een voldoende frequente temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen, u moet beginnen met plannen om vervang uw roetfilter van 200 km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als deze gemengd is .

Weiterlesen:
Gloeibougielampje dat gaat branden tijdens het rijden met mijn Volkswagen Touran 3

Wanneer u nog vragen heeft over de Volkswagen Touran 2, aarzel dan niet om onze Volkswagen Touran 2 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector