Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter van Volkswagen Touran 3 vervangen?

Het roetfilter is een vrij nieuwe uitvinding die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van de nieuwste diesels te halen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingscomplicaties. Het werkt echter niet zo goed als ontworpen en veroorzaakt meer complicaties dan het aankan, daarom zullen we in dit artikel zien bij het vervangen van het roetfilter van een Volkswagen Touran 3? . Om dit voor elkaar te krijgen, gaan we eerst na waarvoor het roetfilter van uw motorvoertuig bedoeld is en wanneer u het roetfilter van uw Volkswagen Touran 3 moet vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Volkswagen Touran 3?

Dus beginnen we ons artikel met de grondgedachte voor dit onderdeel dat niet zo lang geleden in dieselauto’s is geïntegreerd. Zoals we in de inleiding al snel hebben uitgelegd, was het doel van dit filter om de complicaties van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volkswagen Touran 3-auto’s op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die de verbranding zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal elimineren. Helaas, om deze zeer hoge motorbloktemperatuur te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je Volkswagen Touran 3 motorblok laten draaien. We hebben ons dus in de loop van de tijd gerealiseerd dat auto’s die voornamelijk korte ritten maken of in de stad rijden, het roetfilter niet in staat stellen deze dampen te verbranden en we zullen in de volgende paragraaf zien dat deze complicaties u kunnen dwingen om roetfilter van uw Volkswagen Touran 3 . vervangen .

Weiterlesen:
Hoe vervang ik de batterij van mijn Volkswagen Touran 3 keycard?

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Touran 3 vervangen?

In deze rubriek komen we te weten waar u zich hier duidelijk op aangetrokken voelt, of het nodig is om het roetfilter van een Volkswagen Touran 3 te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op Volkswagen Touran 3 te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, die niet van toepassing is op de Volkswagen Touran 3, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en dus verbrandt al die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag enthousiast over zijn, werkt met edele metalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen opwekken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen in gang zetten. Zoals hierboven beschreven vereist het echter zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstopt raken. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten op hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en zo uw filter te regenereren, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volkswagen Touran 3 moet reinigen als gevolg van uw roetfilter, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken om te zien wat de procedure is.

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Touran 3 vervangen?

Zoals we net eerder hebben onthuld, zou een roetfilter de levensduur van de auto moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer het nodig is om het roetfilter van zijn Volkswagen Touran 3 te vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm in prijs variëren, afhankelijk van je motorisatie, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze verandering moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt roetfilter. Als u niet vaak de snelweg neemt, adviseren wij u, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig, er wordt aangenomen dat als gevolg van het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpcomplicaties, u moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Waar is de startzekering Volkswagen Touran 2 ?

Voor meer tips over de Volkswagen Touran 3, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Touran 3.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector