Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter vervangen op Volkswagen Jetta?

Het roetfilter is een vrij moderne technologie die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne dieselmotoren te verwijderen. Het is al lang ontdekt als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Desalniettemin werkt het niet zo goed als ontworpen en veroorzaakt het meer problemen dan het oplost, daarom zullen we in dit artikel ontdekken bij het vervangen van het roetfilter van een Volkswagen Jetta? . Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we om te beginnen vaststellen waarvoor het roetfilter op uw motorvoertuig wordt gebruikt en vervolgens wanneer het roetfilter op uw Volkswagen Jetta moet worden vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Volkswagen Jetta?

Dus beginnen we onze artikelinhoud met de reden voor dit onderdeel, niet zo lang geleden ingebouwd in dieselauto’s. Zoals we kort beschreven in de inleiding, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volkswagen Jetta-auto’s op te lossen. Het functionerende concept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer het op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die het branden zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal verwijderen. Helaas, om deze zeer hoge motortemperatuur te bereiken, moet je op de snelweg zijn of je Volkswagen Jetta-motor laten draaien. We hebben dus met de tijd ingezien dat auto’s die voornamelijk op korte ritten of in de stad zijn, het roetfilter niet toestaan ​​om deze dampen te verbranden en we zullen in het volgende deel zien dat deze problemen je kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Volkswagen Jetta .

Weiterlesen:
Oranje licht Volkswagen Jetta die blijft branden

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Jetta vervangen?

In deze sectie zullen we aangeven waar u zich hier zeker door aangetrokken voelt, of het nodig is om het roetfilter van een Volkswagen Jetta te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter van een Volkswagen Jetta te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, wat niet van belang is voor de Volkswagen Jetta, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor alle die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag de dag naar uitkijken, werkt met edelmetalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen opwekken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen zullen veroorzaken. Niettemin, zoals eerder beschreven, vereist het zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motor te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volkswagen Jetta moet reinigen vanwege uw roetfilter, aarzel dan niet om ons artikel over dit onderwerp te lezen om te zien wat de procedure is.

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Jetta vervangen?

Zoals we eerder hebben beschreven, zou een roetfilter de levensduur van de auto moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer moet het roetfilter van zijn Volkswagen Jetta worden vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs, afhankelijk van je motorisering, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze verandering moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet vaak de snelweg neemt, raden wij u aan: elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het problematisch. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Hoe Volkswagen Jetta te openen met een lege batterij?

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Jetta in de categorie Volkswagen Jetta.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector