Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer het roetfilter vervangen op Volkswagen Tiguan?

Het roetfilter is een vrij nieuwe technologie die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne dieselmotoren te verwijderen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Desalniettemin werkt het niet zo goed als bedoeld en veroorzaakt het meer problemen dan het behandelt, daarom zullen we het in dit artikel lezen bij het vervangen van het roetfilter van een Volkswagen Tiguan? . Om dit te doen, zullen we allereerst uitvinden waarvoor het roetfilter op uw motorvoertuig wordt gebruikt en vervolgens wanneer het roetfilter op uw Volkswagen Tiguan moet worden vervangen.

Wat is het nut van het roetfilter van een Volkswagen Tiguan?

Daarom beginnen we onze richtlijn met de uitleg voor dit element dat recentelijk is ingebouwd in dieselauto’s. Zoals we al snel in de inleiding vermeldden, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volkswagen Tiguan-auto’s op te lossen. Het functionerende concept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding tot stand te brengen die de verbranding zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal elimineren. Om deze zeer hoge temperatuur van de motorunit te bereiken, moet u helaas op de snelweg zijn of uw Volkswagen Tiguan-motor laten draaien. We hebben dus in de loop van de tijd gemerkt dat voertuigen die voornamelijk op korte ritten of in de stad zijn, het roetfilter niet in staat stellen deze gassen te verbranden en we zullen in het volgende deel ontdekken dat deze problemen je kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Volkswagen Tiguan .

Weiterlesen:
Hoe Bluetooth activeren op Volkswagen Tiguan?

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Tiguan vervangen?

In deze sectie zullen we ontdekken waar u zeker naar toe wordt getrokken, of het nodig is om het roetfilter van een Volkswagen Tiguan te vervangen en zo ja, wanneer?

Moet het roetfilter van een Volkswagen Tiguan worden vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor voertuigen, een roetfilter met additief, die de Volkswagen Tiguan niet uitmaakt, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor alle die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag enthousiast over zijn, werkt met edelmetalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen opwekken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen zullen bewerkstelligen. Desalniettemin vereist het, zoals hierboven onthuld, zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volkswagen Tiguan moet reinigen vanwege uw roetfilter, denk dan niet twee keer na om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken om erachter te komen wat de procedure is.

Wanneer het roetfilter van een Volkswagen Tiguan vervangen?

Zoals we eerder hebben beschreven, zou een roetfilter de levensduur van de auto moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer moet het roetfilter van zijn Volkswagen Tiguan worden vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs op basis van je motorisering, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze verandering moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet regelmatig de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Hoe verander ik de zijspiegel van mijn Volkswagen Tiguan?

Mocht u wellicht nog andere vragen hebben over de Volkswagen Tiguan, aarzel dan niet om onze Volkswagen Tiguan categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector