Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u de distributieriem van de Volvo S60 vervangen?

Het kopen van een auto is voor de meeste mensen een groot budget, maar hieraan moet u het routineonderhoud van uw auto toevoegen, en voor sommige routineonderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het is dan ook logisch om u af te vragen wanneer de beste tijd is om deze reparaties uit te voeren en niet “voor niets”. In dit artikel laten we het je zien wanneer moet u de distributieriem van uw Volvo S60 vervangen? Daarvoor gaan we eerst zien waarom het essentieel is om deze handeling van routinematige dienstverlening te doen, wanneer u de distributieriem van uw Volvo S60 moet doen , dan gaan we u vrij snel uitleggen hoe deze wijziging wordt uitgevoerd en, tot slot, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volvo S60 aan te brengen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volvo S60 vervangen?

Zoals we u in de inleiding hebben geïnformeerd, vertegenwoordigt het vervangen van een distributieriem op een Volvo S60 een aanzienlijk budget, dus we ontdekken dat u voorzichtig bent om dit te doen en om u het belang van deze reparatie te laten ontdekken, dus we zullen u vrij snel laten zien waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

Het doel van de distributieriem van uw Volvo S60

De timing van een Volvo S60 speelt een essentiële rol bij het soepel laten draaien van uw motor. In werkelijkheid zal het de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor goed werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw auto aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volvo S60 is dat deze intern in de motor zit. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, onmogelijk om de toestand ervan visueel te verifiëren. Je zou dus kunnen denken dat deze riem maar een onbelangrijk onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd verandert, zijn aanzienlijk. Mocht de timing van uw Volvo S60 stuk gaan, dan zult u ongetwijfeld de motor van deze moeten vervangen. In werkelijkheid zullen de zuigers de kleppen raken en ze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de gevolgen zijn. Het is dus fundamenteel om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Waar is de startzekering Volvo S60?

Wanneer moet u de distributieriem van zijn Volvo S60 doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volvo S60 produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motorunit anders is en zoals we hierboven vermeldden, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Volvo S60 zal zijn, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Volvo S60 voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt afleggen voordat u de timing uitvoert . Over het algemeen hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volvo S60 vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volvo S60 een hoog budget vertegenwoordigt, kan men rationeel de vraag stellen of het niet mogelijk is deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk om toegang te krijgen en alleen de meest deskundige amateur-mechanica en de meest uitgeruste met gereedschappen zullen in staat zijn om dit proces te overwegen, maar we zullen toch vrij snel de verschillende stappen samenvatten die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te veranderen:

 • Plaats de Volvo S60 op standaards, en afhankelijk van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Verwijder de distributietandwielkasten

  .

 • Om dit voor elkaar te krijgen, moet je de distributiekit kopen zodat alle motorcomponenten op de juiste positie blijven, anders zal je motor kapot gaan. Verwijder de andere componenten die u storen (demperpoelie bijvoorbeeld).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Volvo S60 door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem volgens de specificaties van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motoreenheid goed werkt.
Weiterlesen:
Hoe Android Auto verbinden met Volvo S60?

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Volvo S60 wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als je het doet bij de monteur van het merk of in een autocentrum als Feu Vert, de prijs behoorlijk kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , afhankelijk van de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Als je meer tutorials over de Volvo S60 wilt, ga dan naar onze Volvo S60-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector