Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u de distributieriem van de Volvo V60 vervangen?

Het kopen van een auto is voor veel mensen een groot budget, maar hieraan moet je het onderhoud van je auto toevoegen en voor sommige onderhoudswerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het ligt voor de hand om u af te vragen wanneer de beste tijd is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Op deze pagina laten we het je zien wanneer moet u de distributieriem van uw Volvo V60 vervangen? Daarvoor gaan we om te beginnen ontdekken waarom het belangrijk is om deze handeling van onderhoud uit te voeren. wanneer u de distributieriem van uw Volvo V60 moet doen , dan gaan we u vrij snel beschrijven hoe deze vervanging wordt gedaan en, tot slot, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volvo V60 te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volvo V60 vervangen?

Zoals we u bij de introductie al vertelden, betekent het vervangen van een distributieriem op een Volvo V60 een enorm budget, dus we ontdekken dat u aarzelt om het te doen en u de waarde van deze reparatie te laten ontdekken, dus we zullen u vrij snel laten zien waarom het is zo belangrijk om het op tijd te doen.

De werking van de distributieriem van uw Volvo V60

De timing van een Volvo V60 speelt een cruciale rol bij het soepel laten lopen van uw motor. Het zal duidelijk de missie zijn synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor effectief werken en wordt elk risico op motorbreuk vermeden. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, hoe meer er om uw riem wordt gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volvo V60 is dat deze intern in de motor zit. En daarom is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, onmogelijk om de staat visueel te controleren. Dus je zou kunnen denken dat deze riem maar een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd verandert, zijn aanzienlijk. Als de timing van uw Volvo V60 kapot gaat, zult u zeker de motor van deze moeten vervangen. Het is duidelijk dat de zuigers de kleppen raken en ze beschadigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de uitkomsten zijn. Het is daarom cruciaal om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Probleem met automatische transmissie Volvo V60?

Wanneer moet u de distributieriem van zijn Volvo V60 doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volvo V60 produceren? Het is noodzakelijk om te weten dat elke motor anders is en zoals we eerder hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Volvo V60, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Niettemin, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Volvo V60 voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt afleggen voordat u de timing uitvoert . Tandriemen hebben gemiddeld een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volvo V60 vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volvo V60 een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te veranderen. Helaas is het erg moeilijk te bereiken en alleen de meest bekwame amateur-monteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen deze operatie kunnen overwegen, maar we zullen toch vrij snel de verschillende stappen illustreren die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te vervangen:

 • Plaats de Volvo V60 op standaards en afhankelijk van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Haal de tandwielkasten eruit

  .

 • Om dit te doen, moet u de distributieset kopen zodat alle motorelementen op de juiste positie blijven, anders gaat uw motor kapot. Haal de andere onderdelen eruit die je storen (demperpoelie bijvoorbeeld).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Plaats de nieuwe waterpomp.
 • Installeer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elke rol.
 • Installeer de nieuwe distributie van uw Volvo V60 met respect voor de markeringen.
 • Span de riem zoals aangegeven door de informatie van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motor effectief draait.
Weiterlesen:
Hoe Android Auto verbinden met Volvo V60?

Hoeveel kost de distributieriem?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als je de distributieriem van je Volvo V60 wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als je het doet bij de monteur van het merk of in een autocentrum als Feu Vert, de prijs erg kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , afhankelijk van de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Mocht u nog vragen hebben over de Volvo V60, aarzel dan niet om onze Volvo V60 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector