Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u de distributieriem van een Volkswagen Routan vervangen?

Het kopen van een auto is voor velen van ons een groot budget, maar hieraan moet u de routine-service van uw auto toevoegen, en voor sommige routine-servicewerkzaamheden kan de rekening behoorlijk hoog oplopen. Het is zo logisch om u af te vragen wanneer het juiste moment is om deze reparaties uit te voeren en ze niet “voor niets” te doen. Vandaag gaan we het je uitleggen wanneer moet u de distributieriem van uw Volkswagen Routan vervangen? Daarvoor gaan we eerst zien waarom het essentieel is om deze handeling van routinematige dienstverlening te bereiken, wanneer u de distributieriem van uw Volkswagen Routan moet doen , dan gaan we u snel laten zien hoe deze wijziging wordt doorgevoerd en, ten slotte, hoeveel het kost om de distributieriem van een Volkswagen Routan te doen.

Waarom moeten we de distributieriem van een Volkswagen Routan vervangen?

Zoals we u bij de introductie hebben verteld, is het vervangen van een distributieriem op een Volkswagen Routan een zeer belangrijk budget, dus we komen erachter dat u voorzichtig bent om het te doen en u het belang van deze oplossing te laten ontdekken, dus we zullen snel uitleggen waarom het zo belangrijk is om het op tijd te doen.

De distributieriemfunctie van uw Volkswagen Routan

De timing van een Volkswagen Routan speelt een essentiële rol bij het soepel laten lopen van uw motor. In werkelijkheid zal het de missie hebben synchroniseer de kleppen en zuigers en om de koppeling te maken tussen de nokkenas, de waterpomp, de krukas en de injectiepomp . Hierdoor kan de motor goed werken en wordt elk risico op motorbreuk voorkomen. Hoe korter de afstand die uw voertuig aflegt, des te meer wordt uw riem gevraagd bij het starten van de motor.

Wat zijn de risico’s als de distributieriem niet op tijd wordt vervangen?

Het probleem met de timing van een Volkswagen Routan is dat deze intern in de motor zit. En bijgevolg is het, in tegenstelling tot een accessoiregordel, onmogelijk om de toestand ervan visueel te controleren. Je zou dus kunnen denken dat deze riem maar een onbeduidend onderdeel is, maar de risico’s die je neemt als je hem niet op tijd vervangt, zijn aanzienlijk. Mocht de timing van je Volkswagen Routan kapot gaan, dan zul je zeker de motor van deze moeten vervangen. In werkelijkheid zullen de zuigers de kleppen raken en ze vernietigen, en de nokkenas zal ook breken. Hoe sneller de motor draait op het moment van de breuk, hoe ernstiger de uitkomsten zijn. Het is dus primordiaal om uw distributieriem op tijd te maken .

Weiterlesen:
Koppeling slipt op mijn Volkswagen Routan, wat te doen?

Wanneer de distributieriem van zijn Volkswagen Routan doen?

We zullen nu de vraag beantwoorden die jullie allemaal moeten stellen, wanneer de distributieriem van een Volkswagen Routan produceren? Het is vereist om te weten dat elke motoreenheid anders is en zoals we hierboven hebben onthuld, mogen we de vervanging van dit onderdeel niet missen. Hoe meer we in de tijd vooruitgaan, hoe meer de fabrikanten de distributieriem verbeteren en hoe recenter uw Volkswagen Routan, hoe minder u zich zorgen hoeft te maken over uw riem. Echter, Raadpleeg het onderhoudsboekje van uw Volkswagen Routan voor de exacte levensduur en het maximale aantal kilometers dat u kunt behalen voordat u de timing uitvoert . Over het algemeen hebben tandriemen een levensduur van 5 tot 10 jaar en een maximale kilometerstand tussen 80 en 000km .

Hoe de distributieriem van een Volkswagen Routan vervangen?

Aangezien de distributieriem van een Volkswagen Routan een hoog budget vertegenwoordigt, kan men zich rationeel afvragen of het niet mogelijk is om deze zelf te vervangen. Helaas is het erg moeilijk toegankelijk en alleen de meest bekwame amateurmonteurs en de meest uitgeruste met gereedschap zullen deze bewerking kunnen overwegen, we zullen zelfs zo snel de verschillende stappen illustreren die moeten worden uitgevoerd om deze distributieriem te veranderen:

 • Plaats de Volkswagen Routan op standaards en afhankelijk van uw motor moet u mogelijk een wiel verwijderen. Verwijder de tandwielkasten

  .

 • Om dit te bereiken, moet u de distributiekit kopen zodat alle motorcomponenten op de juiste positie blijven, anders zal uw motor kapot gaan. Verwijder de andere componenten die u storen (demperpoelie bijvoorbeeld).
 • Verwijder de oude verdeling na het losmaken van de spanrollen. Voordat u de nieuwe plaatst, moet u alle spanrollen en de waterpomp verwijderen.
 • Monteer de nieuwe waterpomp.
 • Monteer de nieuwe spanrollen, let op de locatie van elk van hen.
 • Monteer de nieuwe distributie van uw Volkswagen Routan door de markeringen te respecteren.
 • Span de riem volgens de gegevens van de fabrikant.
 • Zet de rest weer in elkaar.
 • Controleer of de motoreenheid goed werkt.
Weiterlesen:
Volkswagen Routan die tijdens het rijden sterft

De distributieriem vervangen, hoeveel kost het?

En tot slot zullen we proberen je te geven een idee van de prijs als u de distributieriem van uw Volkswagen Routan wilt vervangen . Houd er rekening mee dat als u het in de garage van het merk of in een autocentrum als Feu Vert doet, de prijs behoorlijk kan variëren, maar over het algemeen schatten we dat de prijs van de distributie varieert tussen 400 en 900 euro , afhankelijk van de plaats waar je het doet en je motor. Houd er rekening mee dat de sets de riem, de loopwielen en de waterpomp bevatten.

Mocht u wellicht nog vragen hebben over de Volkswagen Routan, aarzel dan niet om onze Volkswagen Routan categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector