Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u het roetfilter op de Volvo S90 vervangen?

Het roetfilter is een vrij nieuwe technologie die is ontworpen om schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne dieselmotoren te verwijderen. Het is al lang ontdekt als de wonderoplossing voor deze vervuilingscomplicaties. Het werkt echter niet zo goed als verwacht en veroorzaakt meer complicaties dan het oplost, daarom zullen we het vandaag ontdekken bij het vervangen van het roetfilter van een Volvo S90? . Om dit te doen, zullen we allereerst vaststellen waarvoor het roetfilter van uw auto wordt gebruikt en wanneer u het roetfilter van uw Volvo S90 moet vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Volvo S90?

Daarom beginnen we onze richtlijn met de reden om dit recentelijk ingebouwde onderdeel in dieselauto’s te gebruiken. Zoals we in de inleiding snel uitlegden, was de bedoeling van dit filter om de complicaties van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volvo S90-auto’s op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding te veroorzaken die het branden zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal verwijderen. Om deze zeer hoge motortemperatuur te bereiken, moet je helaas op de snelweg zijn of je Volvo S90-motor laten draaien. Dus we hebben met de tijd ontdekt dat auto’s die voornamelijk op korte ritten of in de stad zijn, niet toelaten dat het roetfilter deze dampen verbrandt en we zullen in de volgende sectie zien dat deze complicaties je kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Volvo S90 .

Weiterlesen:
Het motorlicht blijft op de Volvo S90

Wanneer moet u het roetfilter van een Volvo S90 vervangen?

In deze sectie zullen we aangeven waar u zich hier duidelijk toe aangetrokken voelt, of het nodig is om het roetfilter van een Volvo S90 te vervangen en zo ja, wanneer?

Moet het roetfilter op de Volvo S90 worden vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, wat niet van belang is voor de Volvo S90, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor alle die schadelijke roet. De tweede, waar we in dit artikel zo naar uitkijken, werkt met edelmetalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen opwekken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen zullen veroorzaken. Zoals hierboven uitgelegd, heeft het echter zeer hoge temperaturen nodig, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motor te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volvo S90 moet reinigen vanwege uw roetfilter, aarzel dan niet om op onze inhoudspagina over dit onderwerp te kijken om te zien wat de procedure is.

Wanneer moet u het roetfilter van een Volvo S90 vervangen?

Zoals we net eerder hebben gedefinieerd, zou een roetfilter de levensduur van het voertuig moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer moet het roetfilter van zijn Volvo S90 worden vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs, afhankelijk van je motorisering, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze verandering moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet herhaaldelijk de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het problematisch. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende frequente temperatuurstijging en andere ontwerpcomplicaties moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Waar is de starter op de Volvo S90?

Kijk voor meer tips over de Volvo S90 in de categorie Volvo S90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector