Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u het roetfilter op de Volvo V60 vervangen?

Het roetfilter is een vrij moderne uitvinding die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne dieselmotoren te verwijderen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Desalniettemin werkt het niet zo goed als bedoeld en veroorzaakt het meer problemen dan het behandelt, daarom zullen we in dit artikel ontdekken bij het vervangen van het roetfilter van een Volvo V60? . Om dit te doen, zullen we om te beginnen ontdekken waar het roetfilter op uw motorvoertuig voor bedoeld is, en wanneer u het roetfilter op uw Volvo V60 moet vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Volvo V60?

Dus beginnen we onze inhoudspagina met de reden voor dit onderdeel dat nog niet zo lang geleden is opgenomen in dieselauto’s. Zoals we in de inleiding kort vermeldden, was de bedoeling van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volvo V60-auto’s op te lossen. Het functionerende concept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding tot stand te brengen die het branden zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal elimineren. Om deze zeer hoge temperatuur van de motorunit te bereiken, moet u helaas op de snelweg zijn of uw Volvo V60-motor laten draaien. Dus we hebben in de loop van de tijd ontdekt dat auto’s die voornamelijk op korte ritten of in de stad zijn, niet toestaan ​​dat het roetfilter deze gassen verbrandt en we zullen in het volgende deel constateren dat deze problemen je kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Volvo V60 .

Weiterlesen:
Hoe de nummerplaatlamp Volvo V60 vervangen?

Wanneer moet u het roetfilter van een Volvo V60 vervangen?

In deze sectie zullen we ontdekken waar u hier duidelijk toe aangetrokken wordt, of het nodig is om het roetfilter van een Volvo V60 te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op de Volvo V60 te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, dat maakt niet uit voor de Volvo V60, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor alle die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag enthousiast over zijn, werkt met edelmetalen die bij hoge temperatuur een chemische reactie zullen opwekken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen zullen bewerkstelligen. Niettemin, zoals hierboven vermeld, heeft het zeer hoge temperaturen nodig, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volvo V60 moet reinigen vanwege uw roetfilter, aarzel dan niet om onze inhoudspagina over dit onderwerp te bekijken om erachter te komen wat de procedure is.

Wanneer moet u het roetfilter van een Volvo V60 vervangen?

Zoals we eerder hebben beschreven, zou een roetfilter de levensduur van het voertuig moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer moet het roetfilter van zijn Volvo V60 worden vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het grootste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs op basis van uw motorisering, u kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze verandering moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet regelmatig de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Waar vind ik de claxonzekering op de Volvo V60?

Mocht u nog vragen hebben over de Volvo V60, aarzel dan niet om onze Volvo V60 categorie te raadplegen.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector