Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u het roetfilter op de Volvo XC60 vervangen?

Het roetfilter is een vrij moderne uitvinding die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van moderne dieselmotoren te halen. Het is al lang ontdekt als de wonderoplossing voor deze vervuilingsproblemen. Het werkt echter niet zo goed als verwacht en veroorzaakt meer problemen dan het oplost, daarom zullen we op deze pagina zien bij het vervangen van het roetfilter van een Volvo XC60? . Om dit te doen, zullen we eerst ontdekken waar het deeltjesfilter op uw motorvoertuig voor bedoeld is, en wanneer u het deeltjesfilter op uw Volvo XC60 moet vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Volvo XC60?

Daarom beginnen we onze richtlijn met de uitleg voor dit element dat onlangs in dieselauto’s is opgenomen. Zoals we in de inleiding snel schetsten, was het doel van dit filter om de problemen van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volvo XC60-auto’s op te lossen. Het werkingsprincipe is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer deze op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding tot stand te brengen die het branden zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal verwijderen. Om deze zeer hoge motortemperatuur te bereiken, moet je helaas op de snelweg zijn of je Volvo XC60-motor laten draaien. Zo hebben we met de tijd ontdekt dat auto’s die voornamelijk op korte ritten of in de stad rijden het roetfilter niet in staat stellen deze dampen te verbranden en we zullen in de volgende paragraaf zien dat deze problemen je kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Volvo XC60 .

Weiterlesen:
Hoe kan ik de lamp van het dimlicht op mijn Volvo XC60 vervangen?

Wanneer moet u het roetfilter van een Volvo XC60 vervangen?

In deze sectie zullen we ontdekken waar u hier zeker naar toe wordt getrokken, of het nodig is om het roetfilter van een Volvo XC60 te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op de Volvo XC60 te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor auto’s, een roetfilter met additief, die niet van toepassing is op de Volvo XC60, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor alle die schadelijke roet. De tweede, waar we vandaag in geïnteresseerd zijn, werkt met edelmetalen die een chemische reactie bij hoge temperatuur zullen veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen zullen bewerkstelligen. Zoals eerder onthuld, vereist het echter zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motor te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volvo XC60 moet reinigen als gevolg van uw roetfilter, aarzel dan niet om onze inhoud over dit onderwerp te bekijken om erachter te komen wat het proces is.

Wanneer moet u het roetfilter van een Volvo XC60 vervangen?

Zoals we net eerder hebben gedefinieerd, zou een roetfilter de levensduur van de auto moeten verlengen, maar sommigen van jullie vragen zich misschien af wanneer moet het roetfilter van zijn Volvo XC60 worden vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs, afhankelijk van je motorisering, je kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze verandering moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet vaak de snelweg neemt, raden wij u aan, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het lastig, er wordt aangenomen dat als gevolg van het ontbreken van een voldoende regelmatige temperatuurstijging en andere ontwerpproblemen, u moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Prijs schokdemper vervangen voor Volvo XC60?

Kijk voor meer tips over de Volvo XC60 in de categorie Volvo XC60.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector