Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer moet u het roetfilter op de Volvo XC90 vervangen?

Het roetfilter is een vrij nieuwe technologie die tot doel heeft schadelijke deeltjes uit de uitlaatgassen van de nieuwste dieselmotoren te verwijderen. Het wordt al lang gezien als de wonderoplossing voor deze vervuilingscomplicaties. Desalniettemin werkt het niet zo goed als verwacht en veroorzaakt het meer complicaties dan het oplost, daarom zullen we in dit artikel ontdekken bij het vervangen van het roetfilter van een Volvo XC90? . Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we eerst ontdekken waar het roetfilter in uw auto voor wordt gebruikt en wanneer u het roetfilter op uw Volvo XC90 moet vervangen.

Wat is het doel van het roetfilter van een Volvo XC90?

Daarom beginnen we onze inhoudspagina met de uitleg voor dit onderdeel dat recentelijk is ingebouwd in dieselvoertuigen. Zoals we in de inleiding kort vermeldden, was het de bedoeling van dit filter om de complicaties van vervuiling en schadelijkheid van uitlaatgassen van Volvo XC90-voertuigen op te lossen. Het werkconcept is om uitlaatgassen op te slaan die onverbrand zijn of die nog steeds schadelijke deeltjes bevatten, en wanneer het op een voldoende hoge temperatuur is om een ​​tweede verbranding tot stand te brengen die het branden zal beëindigen en al deze kankerverwekkende deeltjes zal verwijderen. Om deze zeer hoge temperatuur van de motorunit te bereiken, moet u helaas op de snelweg zijn of uw Volvo XC90-motor laten draaien. Dus we hebben in de loop van de tijd ontdekt dat voertuigen die specifiek op korte ritten of in de stad zijn, niet toestaan ​​dat het roetfilter deze gassen verbrandt en we zullen in de volgende sectie ontdekken dat deze complicaties u kunnen dwingen om vervang het roetfilter van uw Volvo XC90 .

Weiterlesen:
Het indicatielampje van de veiligheidsgordel blijft branden op mijn Volvo XC90

Wanneer moet u het roetfilter van een Volvo XC90 vervangen?

In deze sectie zullen we ontdekken waar u hier zeker naar toe wordt getrokken, als het nodig is om het roetfilter van een Volvo XC90 te vervangen en zo ja, wanneer?

Is het nodig om het roetfilter op de Volvo XC90 te vervangen?

Er zijn 2 soorten roetfilters voor voertuigen, een roetfilter met additief, die niet van toepassing is op de Volvo XC90, maar die elke 120 km moet worden opgeladen met een additief dat de regeneratie van het roetfilter mogelijk maakt en daardoor alle die schadelijke roet. De tweede, die we in dit artikel graag willen zien, werkt met edelmetalen die bij hoge temperaturen een chemische reactie veroorzaken en de regeneratie van het filter en de evacuatie van de kankerverwekkende materialen bewerkstelligen. Desalniettemin vereist het, zoals eerder beschreven, zeer hoge temperaturen, als deze niet worden bereikt, zal het filter verstoppen. Als het filter niet handmatig wordt geregenereerd, rijd dan ongeveer 000 minuten met hoge snelheid om deze temperatuur te bereiken en regenereer zo uw filter, u verstopt het en loopt het risico uw turbo, uw EGR-klep of uw motoreenheid te beschadigen. Als u de EGR-klep van uw Volvo XC90 moet reinigen vanwege uw roetfilter, denk dan niet twee keer na om onze inhoud over dit onderwerp te bekijken om erachter te komen wat het proces is.

Wanneer moet u het roetfilter van een Volvo XC90 vervangen?

Zoals we eerder hebben gedefinieerd, is een roetfilter ontworpen om de levensduur van het voertuig te verlengen, maar sommigen van u vragen zich misschien af wanneer moet het roetfilter van zijn Volvo XC90 worden vervangen? Houd er rekening mee dat dit onderdeel extreem duur is, arbeid is niet het belangrijkste probleem omdat het gemakkelijk toegankelijk is. Maar het onderdeel zelf zal enorm variëren in prijs op basis van uw motorisering, u kunt nog steeds een bereik rekenen tussen 700 en 2000 €. Deze verandering moet alleen worden overwogen in het geval van een volledig verstopt deeltjesfilter. Als u niet herhaaldelijk de snelweg neemt, adviseren wij u, elke maand 10 minuten rijden op de snelweg minimaal 3000 toeren . Ondanks alles is het huidige roetfilter niet goed ontworpen en blijft het problematisch. Er wordt aangenomen dat u vanwege het ontbreken van een voldoende frequente temperatuurstijging en andere ontwerpcomplicaties moet beginnen met plannen om verander uw roetfilter van 200, 000km als u uw XX gebruikt die meer stedelijk is en een beetje meer als het gemengd is .

Weiterlesen:
Waar is de starter op de Volvo XC90?

Kijk voor meer tips over de Volvo XC90 in de categorie Volvo XC90.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector