Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer remschijven vervangen Volkswagen T-roc?

De veiligheid van een motorvoertuig is erg belangrijk. Zelfs als de Volkswagen T-roc financiële gaten zijn, zijn bepaalde routinematige onderhoudswerkzaamheden van vitaal belang. Vandaag leggen we het je uit wanneer de remschijven van uw Volkswagen T-roc vervangen? Om dit voor elkaar te krijgen, bekijken we eerst waarvoor de remschijven van uw motorvoertuig worden gebruikt, wanneer u de remschijven van uw Volkswagen T-roc moet vervangen en tot slot hoe u ze kunt vervangen door nieuwe. .

Voordeel van de remschijven van een Volkswagen T-roc

We beginnen ons artikel met uit te leggen waarvoor de remschijven van een Volkswagen T-roc worden gebruikt, zodat u begrijpt waarom het nodig is om ervoor te zorgen dat ze altijd in goede staat verkeren.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. In werkelijkheid is remmen op een Volkswagen T-roc hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt wanneer u het rempedaal indrukt. Deze druk zal een zuiger in werking stellen die de remblokken op uw remschijf zal duwen die op uw wiel is geïnstalleerd. Wanneer de remblokken de schijven beknellen waardoor uw Volkswagen T-roc gaat remmen.

Wanneer de remschijven van een Volkswagen T-roc vervangen?

We gaan nu verder met het gedeelte dat u ongetwijfeld naar deze inhoud trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Volkswagen T-roc? Zoals we het u eerder hebben onthuld, werken de remschijven en -blokken in osmose, maar deze twee componenten zijn dat wel slijtdelen en dat zal ook gebeuren, naarmate de tijd verstrijkt en met name de wrijving bij het remmen verslijt en de remkracht verliest. We zullen nu de verschillende methoden beschrijven om te weten wanneer ze moeten worden gewijzigd:

  • We consider that generally speaking the brake discs should be changed every 80, 000 – 100, 000 km on a Volkswagen T-roc , however it is necessary to know that depending on your driving style and the type of journey this can change substantially. In truth, if you specifically drive on the motorway and your brakes are just slightly used, this amount can increase, conversely, if you just drive in built-up areas, it can decrease.
  • Een eenvoudige en succesvolle methode om de toestand van de remschijven op uw motorvoertuig te identificeren, is tijdens de technische inspectie. In feite controleert deze grondige controle de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat zijn of veranderd moeten worden.
  • Een zeer eenvoudige visuele methode om te weten wanneer u de remschijven van uw Volkswagen T-roc moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat de auto op standaards is gezet. Eenmaal verwijderd, hebt u toegang tot uw schijven en kunt u hun status controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. Anders is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze vervangen door nieuwe.
Weiterlesen:
Mijn Volkswagen T-roc trekt naar rechts, wat te doen?

.

Hoe de remschijven van uw Volkswagen T-roc vervangen?

Tot slot, om deze inhoud af te sluiten, zullen we snel beschrijven hoe u de remschijven van uw Volkswagen T-roc vervangt. You must know that if you change the brake discs of your car, you will absolutely have to change the brake pads of your Volkswagen T-roc, don’t hesitate to seek advice from our content which exposes you how to make this change.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet uw Volkswagen T-roc op standaards, verwijder de wielen waar u aan wilt werken.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw wijzigingen aan te brengen.
  • Gebruik grote Torx-bits, verwijder de twee moeren die het bovenste deel van uw remklauw vergrendelen, verwijder deze.
  • Haal je remblokken eruit en ontgrendel je remschijven dankzij de twee torx-schroeven aan de zijkant van de schijf. Mogelijk heb je een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, monteer het bovenste deel van de remklauw weer en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en zorg ervoor dat u een reminbraak van 500 kilometer maakt voordat u hard remt.

Voor meer tips over de Volkswagen T-roc kunt u een kijkje nemen in de categorie Volkswagen T-roc.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector