Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer remschijven vervangen Volkswagen Touran 3 ?

De veiligheid van een motorvoertuig is erg belangrijk. Ongeacht of de Volkswagen Touran 3 financiële gaten zijn, bepaalde routinematige serviceacties zijn cruciaal. Vandaag leggen we het je uit wanneer de remschijven van uw Volkswagen Touran 3 vervangen? Om dit voor elkaar te krijgen, bekijken we eerst waarvoor de remschijven van uw motorvoertuig worden gebruikt, wanneer u de remschijven van uw Volkswagen Touran 3 moet vervangen en tot slot hoe u ze kunt vervangen door nieuwe.

Voordeel van de remschijven van een Volkswagen Touran 3

We beginnen ons artikel door uit te leggen waar de remschijven van een Volkswagen Touran 3 voor worden gebruikt, zodat je erachter kunt komen waarom het nodig is om er zeker van te zijn dat ze altijd in goede staat verkeren.

Remschijven zijn het hoofdbestanddeel van uw remsysteem. In feite is remmen op een Volkswagen Touran 3 hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt wanneer u het rempedaal indrukt. Deze druk zal een zuiger in werking stellen die de remblokken op uw remschijf zal duwen die op uw wiel is gemonteerd. Wanneer de remblokken de schijven beknellen, waardoor uw Volkswagen Touran 3 gaat remmen.

Wanneer de remschijven van een Volkswagen Touran 3 vervangen?

We gaan nu verder met het deel dat u ongetwijfeld naar deze inhoud trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Volkswagen Touran 3? Zoals we het u eerder hebben onthuld, werken de remschijven en remblokken in osmose, maar deze twee componenten zijn dat wel auto-onderdelen dragen en ze zullen na enige tijd en met name de wrijving bij het remmen afnemen en het remvermogen verliezen. We zullen nu de verschillende technieken beschrijven om te weten wanneer ze moeten worden vervangen:

  • We zijn van mening dat over het algemeen de remschijven elke 80 — 000 km moeten worden vervangen op een Volkswagen Touran 100 , maar het is noodzakelijk om te weten dat dit afhankelijk van uw rijstijl en het type rit aanzienlijk kan variëren. Inderdaad, als je voornamelijk op de snelweg rijdt en je remmen maar weinig gebruikt, kan dit bedrag oplopen, als je daarentegen alleen binnen de bebouwde kom rijdt, kan het afnemen.
  • Een eenvoudige en goede methode om de staat van de remschijven van uw motorrijtuig te achterhalen is tijdens de technische keuring. Deze grondige controle controleert inderdaad de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat zijn of moeten worden vervangen.
  • Een visuele basismethode om te weten wanneer u de remschijven van uw Volkswagen Touran 3 moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat de auto op standaards heeft gezet. Eenmaal verwijderd, heeft u toegang tot uw schijven en kunt u hun staat controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. In elk ander geval is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze vervangen door nieuwe.
Weiterlesen:
Hoe de kentekenplaatlamp Volkswagen Touran 2 vervangen?

.

Hoe de remschijven van uw Volkswagen Touran 3 vervangen?

Tot slot, om deze inhoud af te sluiten, zullen we snel uitleggen hoe u de remschijven van uw Volkswagen Touran 3 vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw motorvoertuig vervangt, u absoluut de remblokken van uw Volkswagen Touran 3 moet vervangen, denk niet twee keer na om advies in te winnen bij onze inhoud die u leert hoe u deze wijziging kunt aanbrengen.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet je Volkswagen Touran 3 op standaards, verwijder de wielen waar je aan wilt werken.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw wijzigingen aan te brengen.
  • Verwijder met behulp van grote Torx-bits de twee moeren die het bovenste onderdeel van uw remklauw vergrendelen, verwijder deze.
  • Verwijder uw remblokken en ontgrendel vervolgens uw remschijven dankzij de twee torx-schroeven aan de zijkant van de schijf, mogelijk heeft u een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, monteer het bovenste onderdeel van de remklauw weer en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en vergeet niet om een ​​reminbraak van 500 kilometer te doen voordat u hard remt.

Voor meer tips over de Volkswagen Touran 3, neem een ​​kijkje in de categorie Volkswagen Touran 3.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector