Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer remschijven vervangen Volkswagen Touran?

De veiligheid van een auto is erg belangrijk. Zelfs als de Volkswagen Touran financiële gaten zijn, zijn bepaalde routinematige onderhoudswerkzaamheden van fundamenteel belang. In dit artikel leggen we het je uit wanneer de remschijven van uw Volkswagen Touran vervangen? Om dit te bereiken, zullen we om te beginnen ontdekken waarvoor de remschijven van uw auto worden gebruikt, wanneer u de remschijven van uw Volkswagen Touran moet vervangen en tot slot hoe u ze kunt vervangen door nieuwe.

Belang van de remschijven van een Volkswagen Touran

We beginnen onze inhoudspagina door uit te leggen waarvoor de remschijven van een Volkswagen Touran worden gebruikt, zodat u begrijpt waarom het nodig is om er zeker van te zijn dat ze altijd in goede staat verkeren.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. In feite is remmen op een Volkswagen Touran hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt wanneer u het rempedaal indrukt. Deze druk zal een zuiger in werking stellen die de remblokken op uw remschijf zal duwen die op uw wiel is geïnstalleerd. Wanneer de remblokken de schijven beknellen, waardoor uw Volkswagen Touran gaat remmen.

Wanneer de remschijven van een Volkswagen Touran vervangen?

We gaan nu verder met het deel dat u zeker naar dit artikel trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een Volkswagen Touran? Hoe we het je eerder hebben uitgelegd, de remschijven en -blokken werken in osmose, maar deze twee componenten zijn dat wel auto-onderdelen dragen en ze zullen na verloop van tijd en vooral de wrijving bij het remmen verslijten en remkracht verliezen. We zullen nu de verschillende oplossingen in detail beschrijven om te weten wanneer ze moeten worden vervangen:

  • Wij zijn van mening dat in het algemeen de remschijven bij een Volkswagen Touran elke 80 – 000 km vervangen moeten worden, maar het is noodzakelijk om te weten dat dit, afhankelijk van uw rijstijl en het soort rit, aanzienlijk kan veranderen. Inderdaad, als je voornamelijk op de snelweg rijdt en je remmen maar een klein beetje worden gebruikt, kan deze waarde stijgen, omgekeerd, als je alleen binnen de bebouwde kom rijdt, kan deze afnemen.
  • Een eenvoudige en krachtige techniek om de staat van de remschijven van uw auto te achterhalen is tijdens de technische keuring. Deze grondige controle controleert inderdaad de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat zijn of moeten worden vervangen.
  • Een zeer eenvoudige visuele techniek om te weten wanneer u de remschijven van uw Volkswagen Touran moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat het voertuig op standaards is geplaatst. Eenmaal verwijderd, hebt u toegang tot uw schijven en kunt u hun staat controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. Anders is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze vervangen door nieuwe.
Weiterlesen:
Hoe verwijder je de wieldop van mijn Volkswagen Touran 2 ?

.

Hoe de remschijven van uw Volkswagen Touran vervangen?

Om dit artikel af te sluiten, laten we je het vrij snel zien hoe u de remschijven van uw Volkswagen Touran vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw auto vervangt, u absoluut de remblokken van uw Volkswagen Touran moet vervangen, denk niet twee keer na om advies in te winnen in ons artikel dat u leert hoe u deze wijziging kunt aanbrengen.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet uw Volkswagen Touran op standaards, verwijder de wielen waarop u actie wilt ondernemen.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw veranderingen te produceren.
  • Gebruik grote Torx-bits, verwijder de twee moeren die het bovenste deel van uw remklauw vergrendelen, verwijder deze.
  • Haal je remblokken eruit en ontgrendel je remschijven dankzij de twee torxschroeven aan de zijkant van de schijf. Mogelijk heb je een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, monteer het bovenste deel van de remklauw weer en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en vergeet niet om een ​​reminbraak van 500 kilometer te doen voordat u hard remt.

Als je meer gidsen over de Volkswagen Touran nodig hebt, ga dan naar onze Volkswagen Touran-categorie.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector