Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wanneer remschijven vervangen volvo xc70?

De veiligheid van een motorvoertuig is belangrijk. Of de volvo xc70 nu economische gaten zijn of niet, bepaalde routinematige onderhoudshandelingen zijn onmisbaar. Vandaag leggen we het je uit wanneer de remschijven van uw volvo xc70 vervangen? Om dit te bereiken, zullen we om te beginnen ontdekken waarvoor de remschijven van uw auto worden gebruikt, wanneer u de remschijven van uw volvo xc70 moet vervangen en tot slot hoe u ze kunt vervangen door nieuwe.

Belang van de remschijven van een volvo xc70

We beginnen ons artikel met uit te leggen waarvoor de remschijven van een volvo xc70 worden gebruikt, zo ontdek je waarom het nodig is om ervoor te zorgen dat ze altijd in goede staat verkeren.

Remschijven zijn het belangrijkste onderdeel van uw remsysteem. Remmen op een volvo xc70 is inderdaad hydraulisch, het is een systeem van slangen en olie onder druk dat in werking treedt wanneer u het rempedaal indrukt. Deze druk zal een zuiger in werking stellen die de remblokken op uw remschijf zal duwen die op uw wiel is geïnstalleerd. Wanneer de remblokken de schijven beknellen, waardoor uw volvo xc70 gaat remmen.

Wanneer de remschijven van een volvo xc70 vervangen?

We gaan nu verder met de sectie die u zeker naar deze inhoudspagina trekt, namelijk: bij het vervangen van de remschijven van een volvo xc70? Zoals we het u eerder hebben beschreven, werken de remschijven en -blokken in osmose, maar deze twee elementen zijn dat wel auto-onderdelen dragen en ze zullen na verloop van tijd en vooral de wrijving bij het remmen verslijten en het remvermogen verliezen. We zullen nu de verschillende manieren beschrijven om te weten wanneer ze moeten worden vervangen:

  • Wij zijn van mening dat bij een volvo xc80 over het algemeen de remschijven elke 000 – 100 km vervangen moeten worden, maar het is noodzakelijk om te weten dat dit op basis van uw rijstijl en het soort rit aanzienlijk kan variëren. Inderdaad, als je voornamelijk op de snelweg rijdt en je remmen maar weinig worden gebruikt, kan deze waarde stijgen, omgekeerd kan deze waarde dalen als je alleen binnen de bebouwde kom rijdt.
  • Een eenvoudige en succesvolle manier om de staat van de remschijven van uw motorrijtuig te achterhalen is tijdens de technische keuring. Deze grondige controle controleert inderdaad de staat van uw remmen en de controller zal u vertellen of ze in goede staat zijn of moeten worden vervangen.
  • Een eenvoudige visuele manier om te weten wanneer u de remschijven van uw volvo xc70 moet vervangen, is door de wielen te verwijderen nadat de auto op standaards heeft gezet. Eenmaal verwijderd, hebt u toegang tot uw schijven en kunt u hun status controleren. Als ze die hebben grote krassen of vervormingen zult u ze moeten vervangen. In elk ander geval is de tweede indicator die moet worden gecontroleerd, het meten van de diepte van de schijf ten opzichte van de rand, als deze waarde groter is dan 1 mm, moet u ze door nieuwe vervangen.
Weiterlesen:
De airco in mijn volvo xc70 is niet meer koud

.

Hoe de remschijven van uw volvo xc70 vervangen?

Ten slotte zullen we, om deze inhoudspagina te beëindigen, vrij snel uitleggen hoe u de remschijven van uw volvo xc70 vervangt. U moet weten dat als u de remschijven van uw auto vervangt, u absoluut de remblokken van uw volvo xc70 moet vervangen, aarzel niet om onze inhoudspagina te raadplegen die u uitlegt hoe u deze wijziging doorbrengt.

Wat het wisselen van schijven betreft, volgen hier de belangrijkste stappen:

  • Zet uw volvo xc70 op standaards, verwijder de wielen waarop u actie wilt ondernemen.
  • Wrik met een grote platte schroevendraaier op uw remblokken om de remklauwzuiger zoveel mogelijk samen te drukken en voldoende speling te hebben om al uw veranderingen te produceren.
  • Gebruik grote Torx-bits, verwijder de twee moeren die het bovenste deel van uw remklauw vergrendelen, verwijder deze.
  • Verwijder uw remblokken en ontgrendel vervolgens uw remschijven dankzij de twee torx-schroeven aan de zijkant van de schijf. Mogelijk hebt u een hamer nodig om de schijven te verwijderen.
  • Vervang de schijven en draai ze vast met de nieuwe meegeleverde torx-schroeven, vervang uw remblokken, monteer het bovenste deel van de remklauw weer en draai alles stevig vast.
  • Monteer uw wielen en zorg ervoor dat u een reminbraak van 500 kilometer maakt voordat u hard remt.

Kijk voor meer tips over de volvo xc70 in de categorie volvo xc70.

Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector