Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat is de oorzaak van oververhitting van mijn Volkswagen Lupo?

Een van de meest frustrerende complicaties die zich op een Volkswagen Lupo kunnen voordoen, is het zien stijgen van de temperatuurmeter. De realiteit is dat een meter die boven 90/100° uitkomt meestal een symptoom is dat uw Volkswagen Lupo warmt op. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u de goede keuze gemaakt om op deze link te klikken, omdat we u zullen helpen de bron te vinden en de oorzaak te begrijpen. Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we in het begin kijken naar de redenen voor oververhitting van de motor en de gevaren die u loopt, en vervolgens welke mogelijkheden voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te elimineren.

Waarom raakt mijn Volkswagen Lupo oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volkswagen Lupo die warm wordt, is een indicatie van een ernstig probleem. Je moet niet denken dat je er later mee te maken krijgt, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te verwonden. In werkelijkheid, als uw Volkswagen Lupo warm wordt en u blijft rijden, riskeert u gewoon dat de motor van uw auto kapot gaat. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte ontstaat. Deze warmte moet tot een minimum worden beperkt omdat deze de motoronderdelen kan aantasten. Als u ziet dat er witte rook uit uw motor begint te komen en u merkt dat het vermogen wegvalt, uw Volkswagen Transporter warm wordt en u uw motor verwondt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Volkswagen Lupo?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig geen koelvloeistof meer heeft en uw systeem regelmatig bijvult, kunt u een lekkage hebben, dus laat uw systeem controleren op lekken. Het is ook mogelijk dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u «mayonaise» moeten opmerken in de buurt van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen wanneer de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Volkswagen Lupo opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Hoewel dit scenario minder vaak voorkomt, als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuiverheden, zullen de koelribben niet langer hun werk doen en op warme dagen kan uw Volkswagen Lupo oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer functioneert

  Vergeet niet om de staat en de prestaties van uw ventilator te controleren, bovendien naar de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volkswagen Lupo, deze heeft een belangrijke taak bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto onvermijdelijk warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Tot slot kan het zijn dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In werkelijkheid is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten stromen, in het geval van een storing stopt deze bewerking en wordt uw Volkswagen Transporter warm. Dit kan het gevolg zijn van een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Volkswagen Lupo oplossen?

Bovendien moet u, na alle auto-onderdelen te hebben gecontroleerd die ervoor kunnen zorgen dat uw Volkswagen Lupo oververhit raakt, de juiste beslissingen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto warm wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan, of om naar uw reparatiewerkplaats te gaan.

Hier zijn een weinig suggesties als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor vrijkomt, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volkswagen Lupo te regelen.

 • Stop de motor van uw Volkswagen Lupo als u 100° bereikt of overschrijdt:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Door de verwarming aan te zetten, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok afvoeren, dit is een effectieve remedie. En zet daarentegen uw airconditioner uit die warmte produceert.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Lupo in de categorie Volkswagen Lupo.

Weiterlesen:
Hoe kan ik de lamp van het dimlicht op mijn Volkswagen Lupo vervangen?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector