Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt mijn Volkswagen Up! oververhit raken?

Een van de vervelendste zorgen die op een Volkswagen Up! is om de temperatuurmeter te zien toenemen. In feite is een meter die boven 90/100° uitkomt over het algemeen een indicator dat: uw Volkswagen Up! is aan het opwarmen. Als u zich in deze omstandigheid bevindt, heeft u de goede keuze gemaakt om deze websitelink te bekijken, omdat we u zullen helpen de bron te identificeren en de oorzaak te begrijpen. Om dit te doen, zullen we in het begin kijken naar de oorzaken van oververhitting van de motor en de gevolgen die u uitvoert, en vervolgens welke antwoorden voor u beschikbaar zijn om dit fenomeen te elimineren.

Waarom is mijn Volkswagen Up! oververhitting? Wat zijn de risico’s?

Een Volkswagen Up! dat opwarmt is een teken van een aanzienlijk probleem. Je moet niet denken dat je er later mee om zult gaan, want als je dat wel doet, loop je het risico onomkeerbaar de motor van je auto te beschadigen. In werkelijkheid, als uw Volkswagen Up! warmt op, en je blijft rijden, je riskeert alleen het breken van de motor van je auto. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, die warmte veroorzaakt. Deze hitte moet worden gecontroleerd omdat het de motoronderdelen kan beschadigen. Als u witte rook uit uw motor ziet opstijgen en u merkt dat u vermogen verliest, kan uw Volkswagen Up! warm wordt en u uw motor beschadigt, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een oververhitte Volkswagen Up! ?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, kunt u een lek hebben, dus laat uw systeem nakijken op lekken. Het is ook denkbaar dat uw cilinderkoppakking defect is, in dat geval zou u “mayonaise” moeten aantreffen in de buurt van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling pas in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot is, komt de koelvloeistof nooit bij de motor en uw Volkswagen Up! zal opwarmen. Controleer de staat ervan.

 • Een geblokkeerde radiator

  Hoewel deze omstandigheid minder vaak voorkomt, zullen als uw radiator erg vuil is of verstopt zit met onzuivere stoffen, de koelribben hun werk niet meer doen en op warme dagen uw Volkswagen Up! kan oververhitten.

 • Een ventilator die niet meer werkt

  Vergeet niet de staat en werking van uw ventilator te onderzoeken, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volkswagen Up!, heeft deze een beslissende taak bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van pech en rijden met lage snelheid, zal uw auto natuurlijk warm worden.

 • Een beschadigde waterpomp

  Concluderend is het denkbaar dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In werkelijkheid is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te roteren, in het geval van een probleem stopt deze handeling en uw Volkswagen Up! warmt op. Dit kan te wijten zijn aan een defecte riem die uw pomp heeft gebroken. Ga in dat geval naar uw werkplaats.

Hoe kan ik het probleem van een opwarmende Volkswagen Up! oplossen?

Bovendien heeft u alle auto-onderdelen onderzocht die de oorzaak kunnen zijn van uw Volkswagen Up! om op te warmen, moet u de juiste beslissingen nemen om de risico’s te beperken in het geval dat uw auto warm wordt en u geen andere keuze heeft dan naar huis te gaan of naar uw autotechnicus te gaan.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de warmte die door de motor wordt afgegeven, beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km/u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de opwarming van uw Volkswagen Up! te beperken.

 • Zet de motor van uw Volkswagen Up! als u meer dan 100° gaat:

  Wees niet gehaast, in een omstandigheid van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte van het motorblok verwijderen, het is een effectief antwoord. En zet daarentegen uw airconditioner uit die warmte genereert.

Voor meer tips over de Volkswagen Up!, bekijk de Volkswagen Up! categorie.

Weiterlesen:
Waar vind je een zekering voor de stadslichten op Volkswagen Up! ?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector