Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Volkswagen Jetta?

Een van de meest vervelende problemen die zich bij een Volkswagen Jetta kunnen voordoen, is het zien stijgen van de temperatuurmeter. De realiteit is dat een meter die boven 90/100 ° stijgt, meestal een indicator is uw Volkswagen Jetta warmt op. Als je in dit geval bent, heb je de goede beslissing genomen om deze webpagina te bezoeken, omdat we je zullen helpen de bron te lokaliseren en de induce te begrijpen. Om dit mogelijk te maken, zullen we eerst kijken naar de redenen voor oververhitting van de motor en de gevolgen die u loopt, en vervolgens welke mogelijkheden er zijn om dit fenomeen te stoppen.

Waarom raakt mijn Volkswagen Jetta oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volkswagen Jetta die opwarmt, is een indicator van een kritiek probleem. Je moet niet denken dat je er later mee te maken krijgt, want als je dat wel doet, loop je het risico de motor van je auto onomkeerbaar te beschadigen. In feite, Als uw Volkswagen Jetta warm wordt en u blijft rijden, loopt u het risico dat de motor van uw auto breekt. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, wat warmte veroorzaakt. Deze warmte moet worden geminimaliseerd omdat deze de motoronderdelen kan aantasten. Als je witte rook uit je motor ziet komen en je voelt een verlies aan vermogen, je Volkswagen Jetta warmt op en je beschadigt je motor, moet je stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Volkswagen Jetta?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, is er mogelijk een lek, dus laat uw systeem op lekken controleren. Het is ook denkbaar dat het uw cilinderkoppakking is die defect is, in dat geval moet u “mayonaise” herkennen in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  Het doel van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze kapot gaat, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal je Volkswagen Jetta opwarmen. Controleer de staat.

 • Een geblokkeerde radiator

  Hoewel dit scenario zeldzamer is, zullen uw koelvinnen niet meer werken als uw radiator erg vuil is of verstopt is met onzuivere stoffen, en op warme dagen kan uw Volkswagen Jetta oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer functioneert

  Zorg ervoor dat u de staat en de werking van uw ventilator controleert, naast de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volkswagen Jetta, heeft deze een beslissende taak bij het koelen van uw motor wanneer dit het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van een storing en reizen met lage snelheid, zal uw auto zeker opwarmen.

 • Een beschadigde waterpomp

  Om af te sluiten is het denkbaar dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In feite is het zijn taak om de koelvloeistof door het circuit te laten stromen, in het geval van een probleem stopt deze operatie en wordt uw Volkswagen Jetta warm. Dit kan te wijten zijn aan een defecte riem die uw pomp heeft beschadigd. Als dit uw geval is, ga dan naar uw garage.

Hoe kan ik het probleem van een opwarming van de Volkswagen Jetta oplossen?

Naast het onderzoeken van alle onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Volkswagen Jetta opwarmt, zult u de juiste beslissingen moeten nemen om de risico’s te beperken als uw auto warm wordt en u geen andere oplossing heeft dan naar huis te gaan, of om ga naar je automonteur.

Hier zijn een enkele tips als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de door de motor vrijkomende warmte beperken. Probeer echter in de 5e versnelling te blijven met 70/80 km / u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volkswagen Jetta te regelen.

 • Stop de motor van uw Volkswagen Jetta als u verder gaat dan 100 °:

  Wees niet gehaast, in geval van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte uit het motorblok verwijderen, het is een efficiënte remedie. En zet daarentegen uw airconditioner uit die warmte genereert.

Kijk voor meer tips over de Volkswagen Jetta in de categorie Volkswagen Jetta.

Weiterlesen:
Waar vind ik de kilometertellerzekering op Volkswagen Jetta?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector