Automakeover.nl

Garage
0 View
Article Rating
1 звезда2 звезды3 звезды4 звезды5 звезд

Wat veroorzaakt oververhitting van mijn Volkswagen Tiguan?

Een van de meest lastige problemen die zich bij een Volkswagen Tiguan kunnen voordoen, is het zien stijgen van de temperatuurmeter. De waarheid is dat een meter die boven de 90/100 ° uitkomt meestal een indicatie is dat uw Volkswagen Tiguan warmt op. Als je in dit geval bent, heb je de goede beslissing genomen om op deze webpagina te klikken, omdat we je zullen helpen de bron te achterhalen en de induce te begrijpen. Om dit voor elkaar te krijgen, zullen we allereerst kijken naar de verklaringen voor oververhitting van de motor en de risico’s die u loopt, en ten tweede welke oplossingen beschikbaar zijn om dit fenomeen te stoppen.

Waarom raakt mijn Volkswagen Tiguan oververhit? Wat zijn de risico’s?

Een Volkswagen Tiguan die warm wordt, is een symptoom van een groot probleem. Je moet niet denken dat je er later voor zult zorgen, want als je dat wel doet, loop je het risico de motor van je auto onomkeerbaar te beschadigen. In feite, Als uw Volkswagen Tiguan opwarmt en u blijft rijden, loopt u het risico dat de motor van uw auto breekt. Een verbrandingsmotor werkt door middel van verbranding, waardoor warmte wordt opgewekt. Deze warmte moet worden geminimaliseerd omdat deze de motoronderdelen kan aantasten. Als u witte rook uit uw motor ziet komen en u ervaart vermogensverlies, uw Volkswagen Tiguan warmt op en u beschadigt uw motor, moet u stoppen.

Wat zijn de oorzaken van een opwarming van de Volkswagen Tiguan?

 • Een lek in het koelsysteem

  Als u regelmatig zonder koelvloeistof komt te zitten en uw systeem regelmatig bijvult, kan er een lek zijn, dus laat uw systeem op lekken controleren. Het is ook aannemelijk dat het uw cilinderkoppakking is die defect is, in welk geval u “mayonaise” zou moeten opmerken in het gebied van uw motoroliedop.

 • Een dode calorstat

  De taak van dit onderdeel is om de motorkoeling alleen in te schakelen als de motor op optimale temperatuur is, als deze beschadigd is, zal de koelvloeistof nooit de motor bereiken en zal uw Volkswagen Tiguan opwarmen. Controleer de staat.

 • Een geblokkeerde radiator

  Hoewel dit scenario zeldzamer is, zullen uw koelvinnen hun taak niet meer voltooien als uw radiator erg vuil is of verstopt is met onzuivere stoffen, en op warme dagen kan uw Volkswagen Tiguan oververhit raken.

 • Een ventilator die niet meer werkt

  Zorg ervoor dat u de staat en prestaties van uw ventilator verifieert, en bovendien aan de lucht die wordt geproduceerd door de snelheid van uw Volkswagen Tiguan, het heeft een beslissende rol bij het koelen van uw motor wanneer het het relais moet zijn wanneer u langzamer rijdt. In het geval van een storing en reizen met lage snelheid, zal uw auto natuurlijk opwarmen.

 • Een beschadigde waterpomp

  Concluderend is het aannemelijk dat uw waterpomp aan het einde van zijn levensduur is. In feite is het zijn taak om het koelmiddel door het circuit te laten draaien, in geval van problemen stopt dit proces en wordt uw Volkswagen Tiguan warm. Dit kan komen door een defecte riem die uw pomp heeft vernield. Als dit uw geval is, ga dan naar uw monteur.

Hoe kan ik het probleem van een opwarming van de Volkswagen Tiguan oplossen?

Naast het controleren van alle auto-onderdelen die ervoor kunnen zorgen dat uw Volkswagen Tiguan opwarmt, zult u de juiste maatregelen moeten nemen om de risico’s te beperken in het geval uw auto warm wordt en u geen ander alternatief heeft dan naar huis te gaan, of naar ga naar uw reparatiewerkplaats.

Hier zijn een weinig suggesties als uw auto oververhit raakt:

 • Verlaag uw motortoerental maar niet uw snelheid:

  Door uw motortoerental te verlagen, kunt u de door de motor vrijkomende warmte beperken. Probeer daarentegen in de 5e versnelling te blijven bij 70/80 km / u om een ​​grote natuurlijke luchtstroom te hebben om de verwarming van uw Volkswagen Tiguan te regelen.

 • Stop de motor van uw Volkswagen Tiguan als u meer dan 100 ° gaat:

  Wees niet gehaast, in geval van oververhitting is het beter om pauzes te nemen en de motor te laten afkoelen in plaats van hem te duwen en het risico te lopen dat hij breekt.

 • Zet uw kachel aan:

  Als u de verwarming inschakelt, kunt u een deel van de warmte van het motorblok verwijderen, het is een efficiënt antwoord. En schakel daarentegen uw airconditioner uit die warmte produceert.

Als je meer tutorials over de Volkswagen Tiguan nodig hebt, ga dan naar onze categorie Volkswagen Tiguan.

Weiterlesen:
Hoe Volkswagen Tiguan openen met een lege batterij?
Ссылка на основную публикацию
Adblock
detector